Warmtenet onderdeel plan voor aardgasloos wonen

De gemeente Hof van Twente heeft een plan gepresenteerd voor het op termijn aardgasloos wonen in elke woning. Daarin staat dat allereerst ‘natuurlijke’ momenten moeten worden gekozen waarop een keuze gemaakt kan worden voor een duurzamer alternatief, bijvoorbeeld als een CV-ketel vervangen moet worden of als er een
verbouwing in de planning zit. Daarna moet worden gekeken hoe huizen beter geïsoleerd kunnen worden…

De volgende stap is volgens de gemeente omzetting van gas naar elektrisch zoals het koken op een inductie-
of keramische kookplaat. Als laatste stap wil de gemeente met een aantal wijken aan de slag om te kijken of daar een
gezamenlijke oplossing mogelijk is zoals een warmtenet. Er zijn momenteel drie wijken in Hof van Twente waar dit mogelijk lijkt, bijvoorbeeld omdat er een bedrijf dichtbij is dat voldoende warmte zou kunnen leveren. Welke wijken dat zijn wordt bekend nadat de gemeenteraad hierover op 18 januari heeft vergaderd.

Gerelateerde berichten