Wiegerinck ontvangt eerste exemplaar jaarboek

Het Goors Historisch Museum (GHM) is sinds vanmiddag een ‘geschiedenisboek’ rijker. Daarmee benadrukt voorzitter Ubbo Borgesius het belang van geschiedschrijving voor de stad Goor. “De jeugd moet in de toekomst weten wat er toen gebeurd is, want zonder geschiedenis is er ook geen toekomst”, liet Borgesius tijdens zijn toespraak weten. Het jaarboek van Goorsnieuws is een belangrijk document voor het GHM, omdat herinneringen snel vervagen. “Wie weet nog de belangrijkste punten van 2010? Slechts enkele herinneringen zijn blijven hangen, terwijl het er tientallen zijn.”

210323_Jaarboek1

Borgesius hecht er grote waarde aan dat er mensen zijn in de samenleving die tijd en moeite nemen om de geschiedenis te documenteren, het jaarboek is daar een voorbeeld van. Het eerste exemplaar werd overhandigd door schrijver Bert Schabbink aan Wolter Wiegerinck (foto), omdat hij nadrukkelijk aanwezig is in de Goorse samenleving. Waar je ook naar kijkt, zijn werken vind je overal terug. Wiegerinck reageerde, als één van de oudste medewerkers van het GHM, verrast en emotioneel dat hem de eer te beurt viel om het boek in ontvangst te nemen. Het Jaarboek is sinds vandaag verkrijgbaar bij Primera de Bandijk voor € 15,-. Wie het jaarboek van 2010 nog niet heeft kan ze beide kopen voor € 20,-.

Gerelateerde berichten

  • Abraham voor Bert Hazenkamp3 januari 2017 Abraham voor Bert Hazenkamp Feest in huize Hazenkamp aan de P.C. Hooftstraat, Bert Hazenkamp viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Namens de familie, vrienden en bekenden wordt Bert van harte gefeliciteerd.
  • Brandweer blust nog regelmatig na bij Wawollie18 juli 2016 Brandweer blust nog regelmatig na bij Wawollie De Goorse brandweer is vanmiddag voor de tweede keer uitgerukt naar Wawollie om smeulende resten na te blussen. Gisteravond moest de brandweer ook al uitrukken omdat puinresten weer […]
  • Hockeydames overtuigen, heren gelijk23 september 2013 Hockeydames overtuigen, heren gelijk De hockeydames van GMHC boekten een monsterzege tegen Oude Ijsselstreek. De uitwedstrijd werd door de ploeg van trainer Rens van Zoelen met 8-0 gewonnen en had eigenlijk veel hoger uit […]
  • Donderdagavond minder druk25 juni 2010 Donderdagavond minder druk De donderdag is minder goed bezocht als vorig jaar. Ook werd er minder bier vertapt. Dat zegt Schoolfeestvoorzitter Dollekamp. Als oorzaak noemt hij onder meer de voetbalwedstrijd tussen […]
  • Goorse machinist niet vervolgd12 april 2012 Goorse machinist niet vervolgd Jan ten Kate wordt niet vervolgd voor het treinongeluk in Stavoren in 2010. Het Openbaar Ministerie heeft besloten daarvan af te zien op basis van het rapport van de Onderzoeksraad voor […]