Kappersprotest in de Wijnkamp

Ze is er helemaal klaar mee en heeft zich daarom aangesloten bij het landelijke protest van kappers tegen de gedwongen coronasluiting. Miriam van Ruiten van de Goorse kapsalon Geknipt staat vandaag voor haar kapperszaak in de Wijnkamp te demonstreren door een zogenoemde ‘oefenkop’ te knippen. Ze hoopt op bijval en bezoek want de kappersbranche wordt volgens haar én vele collegae onevenredig hard geraakt.

“Het gaat niet alleen om de compensatie die bar slecht is en in veel gevallen zelfs niks is, maar we willen gewoon open! We kunnen veilig werken, vooral als je het vergelijkt met de drukte bij supermarkten. En wij werken 1 op 1.” Naast het ‘kunstmatige’ knippen verkoopt ze vandaag ook diverse verzorgingsproducten voor haar winkel. “Click en Collect, dat mag gewoon…”

Gerelateerde berichten