Helligen Hendrik gaat het jaar uit met korte oudejaarsconference

Onder het motto ‘niets doen is geen optie’ heeft het Goorse cabaretduo Bert Eeftink en Paul Schabbink toch nog iets bedacht waarmee ze het publiek in het oosten des lands met een lach het jaar uit willen laten gaan. Als zijn alter ego Helligen Hendrik kijkt Eeftink in het circa 40 minuten durende programma terug op het voorbije jaar en komen er ook enkele liedjes voorbij waarvan er één een hele bekende in het Goorse is en HIER al te zien is. De show is deze week, zonder publiek, opgenomen in het bekende Hengelose muziek- en theatercafé De Cactus en is vanaf vanavond online te zien. Via de Facebookpagina van Helligen Hendrik is vanaf 20:00 uur middels deze LINK gratis toegang te krijgen tot de streamingsdienst. (Foto’s: Frank Wes Fotografie)

Het Goorse duo heeft een bewogen theaterjaar achter de rug met veel afgelaste dan wel verschoven optredens in verband met de coronapandemie. In de zomer werd wel een uiterst succesvolle zomertoer langs openluchttheaters afgewerkt die in september naadloos overging in de theatershow ‘Wen der mar an’ die tot de hernieuwde theatersluiting draaide en in principe vanaf januari tot half juni ook te zien is op de oostelijke podia maar dat is uiteraard sterk afhankelijk van de corona-maatregelen.

Eeftink zou in de maand december de hele maand op de planken staan met de Nedersaksische versie van Scrooge. Hij herschreef zelf het bekende ‘A Christmas Carol’ en kwam tot een fraaie productie die nu op de rol staat voor volgend jaar. Ook de Twentse Oudejaarsconference waar Eeftink één van de optredenden zou zijn ging niet door. “Allemaal kloot’n” zegt Eeftink “Maar helemaal op de kont zitten en dan maar wachten tot er weer wat kan is ook niet wat. Daarom hebben we dit op touw gezet.”