Helligen Hendrik gaat het jaar uit met korte oudejaarsconference

Onder het motto ‘niets doen is geen optie’ heeft het Goorse cabaretduo Bert Eeftink en Paul Schabbink toch nog iets bedacht waarmee ze het publiek in het oosten des lands met een lach het jaar uit willen laten gaan. Als zijn alter ego Helligen Hendrik kijkt Eeftink in het circa 40 minuten durende programma terug op het voorbije jaar en komen er ook enkele liedjes voorbij waarvan er één een hele bekende in het Goorse is en HIER al te zien is. De show is deze week, zonder publiek, opgenomen in het bekende Hengelose muziek- en theatercafé De Cactus en is vanaf vanavond online te zien. Via de Facebookpagina van Helligen Hendrik is vanaf 20:00 uur middels deze LINK gratis toegang te krijgen tot de streamingsdienst. (Foto’s: Frank Wes Fotografie)

Het Goorse duo heeft een bewogen theaterjaar achter de rug met veel afgelaste dan wel verschoven optredens in verband met de coronapandemie. In de zomer werd wel een uiterst succesvolle zomertoer langs openluchttheaters afgewerkt die in september naadloos overging in de theatershow ‘Wen der mar an’ die tot de hernieuwde theatersluiting draaide en in principe vanaf januari tot half juni ook te zien is op de oostelijke podia maar dat is uiteraard sterk afhankelijk van de corona-maatregelen.

Eeftink zou in de maand december de hele maand op de planken staan met de Nedersaksische versie van Scrooge. Hij herschreef zelf het bekende ‘A Christmas Carol’ en kwam tot een fraaie productie die nu op de rol staat voor volgend jaar. Ook de Twentse Oudejaarsconference waar Eeftink één van de optredenden zou zijn ging niet door. “Allemaal kloot’n” zegt Eeftink “Maar helemaal op de kont zitten en dan maar wachten tot er weer wat kan is ook niet wat. Daarom hebben we dit op touw gezet.”

Gerelateerde berichten

  • Goorse bands en artiesten weer op pad, Kemperink in De Reggehof8 oktober 2021 Goorse bands en artiesten weer op pad, Kemperink in De Reggehof Nu live-entertainment weer mag na een lange coronaperiode, zijn ook de diverse Goorse artiesten en bands weer in beweging én op pad. Zo reist Circus Helligen Hendrik (Bert Eeftink en Paul […]
  • Helligen Hendrik terug in de theaters, première in Goor29 januari 2018 Helligen Hendrik terug in de theaters, première in Goor Helligen Hendrik gaat weer de theaters in. Het nukkige typetje, gespeeld door Gorenaar Bert Eeftink, schrijft op dit moment aan een nieuwe voorstelling die de naam 'Oald Zeer' mee zal […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (15)22 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (15) Het School en Volksfeest 2022 is vandaag officiëel van start gegaan met enkele honderden senioren die zich op dit moment opperbest vermaken in de Tente. Vanavond is daar de huldiging […]
  • Helligen Hendrik eindelijk weer voor publiek in zijn Goor8 maart 2022 Helligen Hendrik eindelijk weer voor publiek in zijn Goor Hij kwam acuut zonder werk toen de coronapandemie los barstte en heeft de afgelopen twee jaar maar in beperkte mate mogen optreden. Maar vanaf dit weekeinde kan Gorenaar Bert Eeftink als […]
  • Geen Scrooge voor Eeftink en De Reggehof4 december 2021 Geen Scrooge voor Eeftink en De Reggehof De voorstellingen van de Twentse versie van Scrooge zijn voor dit jaar geschrapt. De Goorse cabaretier Bert Eeftink zou in de maand december in de huid kruipen van het norse typje in de […]