Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’…

Het genoegen om de ijzers onder te binden heeft ons deze winter nog niet mogen smaken en daarom gaan we in de rubriek Oald Goor maar terug naar een moment toen dat wel aan de orde was. We gaan naar het jaar 1935 toen IJsbaan ’t Slag nog niet bestond en er bij flinke vorst vaak werd geschaatst op ‘Oma’s gat’ op de Kevelhammerhoek. Op de foto van Historisch Goor enkele prominente Gorenaren op de schaats. Vlnr: Lenie Breeman; Hendrik Brunnekreef (Hendrik van de Jager, De Zon), Mevr.van Egmond-ten Thije, Dolly Koning, Hens ten Thije; Nellie Wiegerinck-Wissink; Lena Rozendaal, Henk Birkenhäger, Regien Birkenhäger en Ies Rozendaal.


Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor…17 oktober 2021 Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor… In de categorie Oald Goor dit keer een passage uit de Canon van Goor die in 2013 werd uitgebracht ter ere van 750 jaar Stad Goor. Daarin valt onder meer te lezen dat het Twentse Haagje […]
  • Oald Goor: Schaatsen op Oma’s Gat4 december 2018 Oald Goor: Schaatsen op Oma’s Gat Het wordt kouder en kouder en dus neemt langzaamaan ook de schaatskoorts toe in Goor en omgeving. Zo ook bij de leden van Oald Goor. Reden voor hen om in de koffer te duiken met oude […]
  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Oald Goor: Kracht en vriendschap…14 augustus 2022 Oald Goor: Kracht en vriendschap… Uit de archieven van de stichting Historisch Goor hebben we voor deze zondag een fraaie prent opgeduikeld die honderd jaar geleden werd gemaakt in het centrum van Goor. Het gaat om een […]
  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]