PvdA wil vervolging na bedreigende Facebookpost

Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA wil dat de gemeente aangifte doet tegen de persoon die opriep om een brandende fakkel in het gemeentehuis in Goor te gooien tijdens het protest tegen de coronamaatregelen gisteravond. Het bericht stond onder een post over de fakkeltocht en is inmiddels verwijderd. “Dit soort idioten moeten onmiddellijk worden aangepakt omdat ze met dit soort oproepen veroorzaken dat er op een gegeven moment iemand zoiets ook daadwerkelijk gaat doen.” Daarnaast uit Rijkens ook kritiek op de wijze waarop gedemonstreerd is op het Schoolfeestplein (foto). “Ik vind een oproep om na de bedreigingen van Kaag met fakkels voor het gemeentehuis te gaan staan op zich al smakeloos maar smakeloosheid mag als het om vrijheid van meningsuiting gaat. Ik vraag me alleen wel af wat dit soort mensen beweegt.”

Gerelateerde berichten