Booster mijn leven…

De meest depressieve tijd van het jaar vind ik het; de weken ná Kerst en Oud en Nieuw. Het ‘feest’ is weer voorbij en wat rest zijn lege en druilerige dagen. Veel mensen hebben niet de luxe om twee weken vrij te zijn en daar zit je dan alleen thuis op de bank als medewerker van een school…

Toch maar eens begonnen aan dat véél te dikke boek wat ik angstvallig al een jaar in de kast heb laten liggen. Ik kan op de één of andere manier m’n gedachten er niet bij houden en ben aan het einde van de zin het begin al weer kwijt. Het eerste deel van het lijstje met klusjes van mevrouw Kremers heb ik gedaan, aan de andere helft heb ik geen zin.

Dan maar eens een rondje surfen op het web en daar ontkom je niet aan allerlei advertenties die gaan over goede voornemens. Dry januari? Ja doei! Als we óók al niet meer mogen drinken, hek niks meer an mien leaven. Naar de sportschool gaan kunnen we ook wel vergeten de komende weken. Godzijdank…mooi excuus. De Niquitin-reclames vliegen je om de oren als irritante pleisters die niet meer af willen en omdat iedereen op z’n geld zit te broeden wordt op een dwingende manier geadviseerd om edelmetalen te kopen als belegging. Hoe krom eigenlijk. Spaargeld wat heel veel ondernemers al lang niet meer hebben en wat bij sommige werknemers tegen de plinten klotst. We doen het samen? Mijn aars. En tot overmaat van ramp moet ik direct in het nieuwe jaar naar de tandarts. Hoe deprimerend kan alles zijn?

Ik spreek af met mijn goede vriend van vroeger van de opleiding. Hij had destijds net iets meer discipline om door te leren, of hij had geen zin om aan het werk te gaan. Dat denk ik eigenlijk eerder. Hij is psycholoog geworden en bij ons thuis noemen we hem onze ‘huiszweefteef’. Beste kerel en na een half kratje pils komen er ook best zinnige dingen uit. Hij concludeerde dat ik officieel last had van een ‘winterdip’. Wat moet ik er aan doen? In winterslaap gaan? Mezelf volstouwen met antidepressiva of de andere helft van het krat leeg zuipen?

Nee, nee, je moet juist dát gaan doen waar je zin aan hebt. Wat je leuk vindt om te doen en waar je voldoening van krijgt. Positief denken en omzetten naar daden. Het glas is half vol en nog meer van dat geleuter. Ik schenk zijn glas nog maar eens bij, want dat was namelijk half leeg.

Wat een gelul, winterdip! Ik wil gewoon weer zonder mondkapje op stap kunnen. Ik wil een arm om de leerling slaan die het moeilijk heeft. Ik wil verlost worden van mijn corona-kapsel en ik mis mijn mede-zeikers aan de bar in de kroeg. Ik wil naar een voorstelling of concert. Ik wil naar de Grolsch Veste voor iets anders dan een ‘booster’. Ik wil gewoon weer de normale dingen. Ik wil mijn leven terug!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Foxwild…12 juli 2022 Foxwild… "Hatseflats!" klonk het zaterdag in ‘Foxwild Goor”. Mijn campingvriend Petertje ‘Massa is Kassa’ deed een plaatselijke supermarkt aan om zijn biertje te promoten, waar ik zelf […]
  • Blauw wit rood, Nederland in nood…5 juli 2022 Blauw wit rood, Nederland in nood… Een omgekeerde vlag. Het internationale teken van nood of verzet. De Nederlandse driekleur waar het rood staat voor het volk, wit voor de kerk en het blauw voor de adel en elite. Door hem […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]
  • De bron…14 juni 2022 De bron… En weer vertrok er een colonne trekkers. Niet om het land te bewerken of om mais te poten. De tocht ging deze keer naar het huis van de stikstof-minister van der Wal. Een bonte […]
  • Eenvoudige boerenlul…7 juni 2022 Eenvoudige boerenlul… Nog drie weekjes en dan kunnen we genieten van een weekendje los gaan. Wat heb ik mister Jupiler gemist en hoe kun je uitzien naar zo’n kroketburgertje met een liter mosterd. Op […]