Booster mijn leven…

De meest depressieve tijd van het jaar vind ik het; de weken ná Kerst en Oud en Nieuw. Het ‘feest’ is weer voorbij en wat rest zijn lege en druilerige dagen. Veel mensen hebben niet de luxe om twee weken vrij te zijn en daar zit je dan alleen thuis op de bank als medewerker van een school…

Toch maar eens begonnen aan dat véél te dikke boek wat ik angstvallig al een jaar in de kast heb laten liggen. Ik kan op de één of andere manier m’n gedachten er niet bij houden en ben aan het einde van de zin het begin al weer kwijt. Het eerste deel van het lijstje met klusjes van mevrouw Kremers heb ik gedaan, aan de andere helft heb ik geen zin.

Dan maar eens een rondje surfen op het web en daar ontkom je niet aan allerlei advertenties die gaan over goede voornemens. Dry januari? Ja doei! Als we óók al niet meer mogen drinken, hek niks meer an mien leaven. Naar de sportschool gaan kunnen we ook wel vergeten de komende weken. Godzijdank…mooi excuus. De Niquitin-reclames vliegen je om de oren als irritante pleisters die niet meer af willen en omdat iedereen op z’n geld zit te broeden wordt op een dwingende manier geadviseerd om edelmetalen te kopen als belegging. Hoe krom eigenlijk. Spaargeld wat heel veel ondernemers al lang niet meer hebben en wat bij sommige werknemers tegen de plinten klotst. We doen het samen? Mijn aars. En tot overmaat van ramp moet ik direct in het nieuwe jaar naar de tandarts. Hoe deprimerend kan alles zijn?

Ik spreek af met mijn goede vriend van vroeger van de opleiding. Hij had destijds net iets meer discipline om door te leren, of hij had geen zin om aan het werk te gaan. Dat denk ik eigenlijk eerder. Hij is psycholoog geworden en bij ons thuis noemen we hem onze ‘huiszweefteef’. Beste kerel en na een half kratje pils komen er ook best zinnige dingen uit. Hij concludeerde dat ik officieel last had van een ‘winterdip’. Wat moet ik er aan doen? In winterslaap gaan? Mezelf volstouwen met antidepressiva of de andere helft van het krat leeg zuipen?

Nee, nee, je moet juist dát gaan doen waar je zin aan hebt. Wat je leuk vindt om te doen en waar je voldoening van krijgt. Positief denken en omzetten naar daden. Het glas is half vol en nog meer van dat geleuter. Ik schenk zijn glas nog maar eens bij, want dat was namelijk half leeg.

Wat een gelul, winterdip! Ik wil gewoon weer zonder mondkapje op stap kunnen. Ik wil een arm om de leerling slaan die het moeilijk heeft. Ik wil verlost worden van mijn corona-kapsel en ik mis mijn mede-zeikers aan de bar in de kroeg. Ik wil naar een voorstelling of concert. Ik wil naar de Grolsch Veste voor iets anders dan een ‘booster’. Ik wil gewoon weer de normale dingen. Ik wil mijn leven terug!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Wat zou je doen dan…25 januari 2022 Wat zou je doen dan… Wie had dat gedacht? Van een draaiende stoel naar een draai om de oren. Persoonlijk heb ik die flutprogramma’s altijd al gezien als een ordinaire vleeskeuring. 'Vunzige' Marco en 'Open […]
  • Het is een keus…21 december 2021 Het is een keus… Zorg dat je je werk-laptop mee naar huis neemt, net zoals je inlogtokens en werk-GSM. Check of je belangrijke dossiers in je tas hebt gestopt en digitaliseer zo veel mogelijk. Misschien […]
  • Een groter vergif is niet te koop…14 december 2021 Een groter vergif is niet te koop… Wie kent de klucht van de 35.000 nieuw aan te planten boompjes en struiken? En wie kent dat andere slechte stuk over massale bomenkap in dezelfde gemeente? De winkeliers geven het goede […]
  • Slechte zaai…7 december 2021 Slechte zaai… Zondag 5 december. Gezellig met elkaar, kaarsjes aan, pepernoten op tafel en op de stoof staat de chocomelk rustig zijn kookpunt te bereiken. Op de grote tafel liggen een paar […]
  • Niet genoeg gehad…30 november 2021 Niet genoeg gehad… Daar gaan we weer! Om 17.00 uur bij de keuken en geen ene flikker te doen. Hoe gaan we die tijd ’s avonds vol krijgen? Werken op zaterdagavond aan de deur bij de disco lijkt zo […]