Groene loper: ‘Schoolfeest op locatie Stoomblekerij’

De Groene Loper heeft met een aantal Gorenaren ‘groene’ ideeën gelanceerd voor het te ontwikkelen voormalige fabrieksterrein van de Twentsche Stoomblekerij. Meest opmerkelijke suggestie van de groep was de verplaatsing van het School en Volksfeest naar dit gebied. Ook is het plan om De Stoetenbrug terug over de Regge te brengen toegevoegd aan de ideeënbus evenals het intieme openluchttheater in het zogenoemde ‘bosje van Poortman’…

De Groene Loper Hof van Twente is onderdeel van de eerder gevormde denktank van de gemeente die is betrokken bij de ontwikkeling van Op Stoom en mobiliseerde een aantal Gorenaren om op ‘groene’ wijze mee te denken. De groep heeft het voormalige TSB-terrein verkend en is een avond gaan brainstormen en schetsen. Het ging hierbij vooral over behoud van de groene structuur, het bosje van Poortman, De Regge als blauwe ader, invulling van de gebouwen en creatief hergebruik van (sloop)materiaal.

Wie ook (groene) ideeën heeft kan deze aanleveren via de mail: ln.etnewtnavfohrepoleneorgnull@ofni of op het digitale prikbord van ‘Op Stoom’. Meer hierover via deze LINK.