Excuses van oproerkraaier, geen aangifte

De persoon die via Facebook opriep om een fakkel in het gemeentehuis te gooien tijdens de fakkeltocht afgelopen zondag, heeft zijn excuses aangeboden aan burgemeester Ellen Nauta. Dat zegt PvdA-voorman Fred Rijkens in een persbericht. Hij wilde dat er aangifte gedaan werd tegen de oproerkraaier maar geeft nu aan dat vervolging na de excuses niet meer nodig is. “Ik snap best dat mensen in een impuls zo iets doen maar vandaag de dag is dat gevaarlijk en bedreigend. Als dit door de samenleving wordt geaccepteerd komt er zeker een volgende stap waarbij iemand zoiets echt doet. Ik heb met mijn oproep daar een halt aan toe willen roepen.” aldus de fractieleider van de lokale PvdA.

“Ik vind persoonlijk dat als dit weer zou gebeuren iemand moet weten dat nog diezelfde dag een agent voor je deur staat. Ik wil hierover ook in gesprek met onze Burgemeester. Je maakt met zo’n duidelijke stap ook duidelijk dat dit over de top is. Voor mij is de persoon die nu over de scheef is gegaan volkomen vrijgepleit en moet hij hier verder ook geen last meer van hebben. Wat veel belangrijker is, is dat anderen nu weten dat vanaf nu zo’n oproep niet stoer of leuk meer is en dat er, als het aan mij ligt, altijd wordt ingegrepen.”

Gerelateerde berichten