Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening

Vier Goorse horeca-ondernemingen gaan morgenmiddag actie voeren tegen de voortdurende sluiting van café’s en restaurants vanwege corona. Het gaat hierbij om Bar Bistro D’ Olde Smidse, en de café’s De Tapperij, De Whee en Johnny’s. Zij nodigen eenieder uit om morgen te komen om deel te nemen aan de actie en de steun te betuigen, buiten bij de betreffende café’s. Er waren plannen om open te gaan maar, in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Nederland, wil burgemeester Nauta daarvoor geen oogje dicht knijpen. Ze geeft in een reactie aan dat een demonstratie eerder had moeten worden aangekondigd en dat er gewoon handhaving zal zijn. Typerend voor de gemeente Hof van Twente, zegt initiatiefnemer Boulos Kourie van Café Johnny’s…

“Er is aan ons ondernemers door de burgemeester en andere ambtenaren, die zelf wel keurig hun salaris ontvangen elke maand, nog nooit gevraagd hoe wij de coronaperiode door komen. De steunmaatregelen zijn verre van voldoende en in ons geval nagenoeg niets omdat we ten tijde van de eerste uitbraak nog maar net bezig waren na de overname van De Buurman en dus daarvan geen cijfers konden overleggen. We willen nu laten weten dat het echt niet meer gaat en we zo snel mogelijk open moeten. In veel andere plaatsen denken burgemeesters wel mee en snappen ze beter dat veel ondernemers, zeker in de horeca, het water aan de lippen staat en staan ze wel toe dat er café’s open gaan morgen. Hier worden we jammer genoeg niet gesteund en lopen we dan de kans op hoge boetes. Daarom een ludieke actie in de buitenlucht.”