Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening

Vier Goorse horeca-ondernemingen gaan morgenmiddag actie voeren tegen de voortdurende sluiting van café’s en restaurants vanwege corona. Het gaat hierbij om Bar Bistro D’ Olde Smidse, en de café’s De Tapperij, De Whee en Johnny’s. Zij nodigen eenieder uit om morgen te komen om deel te nemen aan de actie en de steun te betuigen, buiten bij de betreffende café’s. Er waren plannen om open te gaan maar, in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Nederland, wil burgemeester Nauta daarvoor geen oogje dicht knijpen. Ze geeft in een reactie aan dat een demonstratie eerder had moeten worden aangekondigd en dat er gewoon handhaving zal zijn. Typerend voor de gemeente Hof van Twente, zegt initiatiefnemer Boulos Kourie van Café Johnny’s…

“Er is aan ons ondernemers door de burgemeester en andere ambtenaren, die zelf wel keurig hun salaris ontvangen elke maand, nog nooit gevraagd hoe wij de coronaperiode door komen. De steunmaatregelen zijn verre van voldoende en in ons geval nagenoeg niets omdat we ten tijde van de eerste uitbraak nog maar net bezig waren na de overname van De Buurman en dus daarvan geen cijfers konden overleggen. We willen nu laten weten dat het echt niet meer gaat en we zo snel mogelijk open moeten. In veel andere plaatsen denken burgemeesters wel mee en snappen ze beter dat veel ondernemers, zeker in de horeca, het water aan de lippen staat en staan ze wel toe dat er café’s open gaan morgen. Hier worden we jammer genoeg niet gesteund en lopen we dan de kans op hoge boetes. Daarom een ludieke actie in de buitenlucht.”

Gerelateerde berichten

  • Horecaprotest trekt veel cafégangers in Goor15 januari 2022 Horecaprotest trekt veel cafégangers in Goor De actie van drie Goorse café's en Bistro d'Olde Smidse is goed ontvangen door de diverse horecagangers. Het was druk op de terrassen en op straat bij De Tapperij, Café Johnny's en Café […]
  • Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor21 april 2021 Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor Het is iets, maar ook niet meer dan dat. Niet elke horeca-ondernemer is blij met de aangekondigde versoepelingen die volgende week ingaan. Terrassen mogen dan open van 12:00 uur tot 18:00 […]
  • Stil protest tegen horecasluiting2 maart 2021 Stil protest tegen horecasluiting In navolging van horeca-collega's elders in het land werd er ook in Goor geprotesteerd tegen de voortdurende horeca-sluiting vanwege het coronavirus. Waar elders voor korte tijd de […]
  • Integrale controle bij Goorse café’s26 september 2020 Integrale controle bij Goorse café’s De gemeente Hof van Twente heeft vrijdagavond samen met de politie, BOA's, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de douane hebben een integrale horecacontrole in een groot […]
  • Horeca is weer open!1 juni 2020 Horeca is weer open! Het voelt voor alle horeca-ondernemers in Goor weer even als hun eerste werkdag. De spanning en twijfels gieren toch even door het lijf, maar bovenal het enthousiasme. De horeca is weer […]