Salut en Kiekeboe openen electronica-werkplaats

Bij kringloopwinkel Kiekeboe aan de Bunschotenstraat wordt op 1 februari ‘De werkplaats Elektronica’ geopend. Dat is een vrijwilligerswerkplek gericht op elektronica en moet een nieuwe broedplek voor talent worden. Kiekeboe wordt daarbij ondersteund door welzijnsinstelling Salut…

De nieuwe werkplaats is voor iedereen die waardevol vrijwilligerswerk wil doen zegt Nemo van Velzen, coördinator bij Kringloop Kiekeboe: “We maken gebruik van elkaars talent, de werkplaats is voor iedereen die gemotiveerd is en met elektronica wil werken. Zo kan bijvoorbeeld iemand die met pensioen is zijn kennis overdragen naar iemand die meer wil weten over werken met Elektronica, of iemand die niet meer in het reguliere werk kan deelnemen hier iets bijdragen aan de maatschappij. Van elkaar kunnen we heel veel leren, zowel werkinhoudelijk als op persoonlijk vlak.”

De Werkplaats Elektronica is een apart ingerichte werkplaats, grenzend aan de kringloop. Angèl Pierik, van Salut: “We zijn gestart met de afdeling elektronica omdat we herhaaldelijk hoorden dat er interesse is in zo’n structurele vrijwilligerswerkplek waar iedereen, binnen eigen mogelijkheden mee kan doen. De samenwerking met Kiekeboe was er al, het kwam ter sprake, paste in de visie van het project en al snel besloten we het gewoon te gaan doen. Het project heeft geen winstoogmerk, het genereerde geld wordt terug geïnvesteerd in het project, materialen en de mensen.”

De volgende stap is het betrekken van ondernemers bij dit project waarin duurzaamheid centraal staat. In de werkplaats wordt apparatuur getest, gecontroleerd en eventueel gerepareerd. Als het niet gerepareerd kan worden, wordt het apparaat gedemonteerd, gesorteerd en grondstoffen hergebruikt.

De Werkplaats Elektronica start op dinsdag 1 februari en is geopend op dinsdagochtend van 09.30 – 12.30 en op donderdagmiddag van 13.00 – 16.00. Iedereen die waardevol vrijwilligerswerk wil doen op het gebied van Elektronica is welkom. Voor aanmelding of meer informatie kan contact worden opgenomen met Angèl Pierik van Salut, telefoon: 06-8686 5040 of Nemo van Velzen van Kiekeboe: 0547 820 330.