Het rijke supermarktverleden van Goor…

In de categorie Oald Goor werpen we dit keer een blik op het rijke supermarktverleden van het Twentse Haagje. diverse grootgruttets hebben daarin in de afgelopen eeuw al hun waar verkocht. Zo waren er in de jaren vijftig en zestig kruideniers zoals Leeftink en de Sparwinkel van Bosman in de Kerkstraat (foto links) waar ook een zogenoemde ‘Galanterie-afdeling’ werd geopend in 1955, Lentelink in de Molenstraat en Keizer in de Deldensestraat. Andere kruideniers waren onder meer Zijlstra, ten Hallers en Te Wierik in de jaren ’50 en ’60...

De Spar had later ook vestigingen in de Iependijk (Bernard van De Spar) en de van Kollaan (huidige Jumbo). Andere supermarkten in het verleden in Goor waren bijvoorbeeld de Centra in de Iependijk, de VS-markt in het centrum, De Edah in de Grotestraat, Ten Winkel in de Hengevelderstraat, Vezo, Sanders en Emté op De Whee, de Centra en C1000 in de Schoolstraat en de Albert Heijn in de van Kollaan.

Kruidenier Lentelink in de Molenstraat (Middenstraat)
De Centra in de Iependijk
Ten winkel in de Hengevederstraat
De Spar in de van Kollaan in 1972
De Edah in de Grotestraat
De Centra (later C1000) in de Schoolstraat

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De winkel van Bosman23 oktober 2018 Oald Goor: De winkel van Bosman Het was een begrip aan het begin van de vorige eeuw. De winkel van Bosman. Gerrit Johan Bosman was een middenstander met aanzien in 't Twentse Haagje en had een winkel met allerhande […]
  • Oald Goor: Hertenkamp aan de Rozenstraat23 januari 2022 Oald Goor: Hertenkamp aan de Rozenstraat Het was een attractie voor veel plaatsgenoten in de jaren '50 en '60. Het Hertenkamp aan de Rozenstraat. Op de plek van de 'Mulo' liepen herten met hun prachtige geweien nabij het […]
  • Oald Goor: De Batse 198420 januari 2022 Oald Goor: De Batse 1984 Oud en vertrouwd. Zo voelde het zaterdagmiddag voor veel stamgasten van de Goorse horeca. Zo was het bij diverse cafés druk in het stadshart in deze bijzondere tijd. De redactie van Oald […]
  • Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’…9 januari 2022 Oald Goor: Schaatsen op ‘Oma’s gat’… Het genoegen om de ijzers onder te binden heeft ons deze winter nog niet mogen smaken en daarom gaan we in de rubriek Oald Goor maar terug naar een moment toen dat wel aan de orde was. We […]
  • Oald Goor: Toen De Stoevelaar nog net niet in aanbouw was…12 december 2021 Oald Goor: Toen De Stoevelaar nog net niet in aanbouw was… In de afgelopen week was het 50 jaar geleden dat het voor Goor beeldbepalende verzorgingstehuis De Stoevelaar werd geopend. Vandaag gaan we in de rubriek Oald Goor terug naar het jaar […]