Het rijke supermarktverleden van Goor…

In de categorie Oald Goor werpen we dit keer een blik op het rijke supermarktverleden van het Twentse Haagje. diverse grootgruttets hebben daarin in de afgelopen eeuw al hun waar verkocht. Zo waren er in de jaren vijftig en zestig kruideniers zoals Leeftink en de Sparwinkel van Bosman in de Kerkstraat (foto links) waar ook een zogenoemde ‘Galanterie-afdeling’ werd geopend in 1955, Lentelink in de Molenstraat en Keizer in de Deldensestraat. Andere kruideniers waren onder meer Zijlstra, ten Hallers en Te Wierik in de jaren ’50 en ’60...

De Spar had later ook vestigingen in de Iependijk (Bernard van De Spar) en de van Kollaan (huidige Jumbo). Andere supermarkten in het verleden in Goor waren bijvoorbeeld de Centra in de Iependijk, de VS-markt in het centrum, De Edah in de Grotestraat, Ten Winkel in de Hengevelderstraat, Vezo, Sanders en Emté op De Whee, de Centra en C1000 in de Schoolstraat en de Albert Heijn in de van Kollaan.

Kruidenier Lentelink in de Molenstraat (Middenstraat)
De Centra in de Iependijk
Ten winkel in de Hengevederstraat
De Spar in de van Kollaan in 1972
De Edah in de Grotestraat
De Centra (later C1000) in de Schoolstraat

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De winkel van Bosman23 oktober 2018 Oald Goor: De winkel van Bosman Het was een begrip aan het begin van de vorige eeuw. De winkel van Bosman. Gerrit Johan Bosman was een middenstander met aanzien in 't Twentse Haagje en had een winkel met allerhande […]
  • Oald Goor: Kracht en vriendschap…14 augustus 2022 Oald Goor: Kracht en vriendschap… Uit de archieven van de stichting Historisch Goor hebben we voor deze zondag een fraaie prent opgeduikeld die honderd jaar geleden werd gemaakt in het centrum van Goor. Het gaat om een […]
  • Oald Goor: Die prachtige veranda…7 augustus 2022 Oald Goor: Die prachtige veranda… Op deze zondag weer een fraaie prent uit de omvangrijke collectie van de stichting Historisch Goor met een blik vanaf de Diepenheimseweg op het Kerkplein aan het begin van de jaren 50. […]
  • Oald Goor: Melkboer Mengerink in 19303 augustus 2022 Oald Goor: Melkboer Mengerink in 1930 Het is zeker in deze komkommertijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten over het Twentse Haagje. Zo stuitten we vandaag op een kiekje uit 1930. Daar had heer E. Mengerink […]
  • Was het Goorse buitenbad er nog maar…24 juli 2022 Was het Goorse buitenbad er nog maar… De belegen Gorenaren denken er met weemoed aan terug. Zeker tijdens de warme periodes. Ook in de komende week wordt het weer tropisch en zullen velen de berg overgaan voor een duik in het […]