Jelle Klaasen zeker jaar geen PDC-darter

De Goorse topdarter Jelle Klaasen mag zeker een jaar geen wedstrijden spelen in de PDC-tour. De voormalig wereldkampioen van de BDO uit Goor wist bij de zogenoemde Europese Qualifying-School geen PDC Tour Card te veroveren. Hij was veroordeeld tot de kwalificatiereeks omdat door mindere resultaten niet meer bij de beste 64 spelers van de wereld behoorde.

Het werd een uitermate slechte week in het Duitse Niedernhausen voor Klaasen die drie nederlagen in drie dagen leed en vandaag voor zijn laatste kans vocht. Hij begon nog goed met een zege op de Spanjaard Jesus Noguera, maar in de tweede ronde was de Belg Huybrechts te sterk voor Klaasen die daarmee de profstatus in ieder geval voorlopig kwijt is.

Gerelateerde berichten

  • Klaasen plaatst zich voor UK Open15 februari 2022 Klaasen plaatst zich voor UK Open Ondanks het kwijtraken van een PDC Tour Card doet Jelle Klaasen in maart toch mee aan de UK Open. De Goorse topdarter wist in Engeland de Rileys Qualifier in Coventry te winnen. In de […]
  • Sterk optreden Klaasen bij UK Open8 maart 2020 Sterk optreden Klaasen bij UK Open Jelle Klaasen is zondag in de kwartfinale van de UK Open gestrand. De Goorse darter moest daarin zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney, de nummer acht van de wereldranglijst. Pas in de […]
  • Klaasen stunt in European Darts Trophy14 oktober 2018 Klaasen stunt in European Darts Trophy De Goorse darter Jelle Klaasen heeft in Duitsland voor een grote verrassing gezorgd door  de nummer twee van de wereld Peter Wright te verslaan. In Göttingen won hij tijdens de European […]
  • Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay24 juli 2018 Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay Jelle Klaasen is gisteravond in de eerste ronde van het zogenoemde World Matchplay uitgeschakeld. De Goorse topdarter was kansloos tegen de Engelsman Peter Wright die met 10-5 zegevierde. […]
  • Klaasen gaat darten op de Noordzee19 januari 2018 Klaasen gaat darten op de Noordzee Een opmerkelijk avontuur voor Jelle Klaasen. De professionele darter uit Goor speelt volgende maand namelijk een hele bijzondere wedstrijd. Klaasen komt in actie tegen Kim Huybrechts […]