Oald Goor: Hertenkamp aan de Rozenstraat

Het was een attractie voor veel plaatsgenoten in de jaren ’50 en ’60. Het Hertenkamp aan de Rozenstraat. Op de plek van de ‘Mulo’ liepen herten met hun prachtige geweien nabij het stadshart van Goor. Reden voor de redactielieden van Oald Goor om het Hertenkamp centraal te stellen vandaag op deze plek. Inmiddels is het straatbeeld veranderd met de Kinderopvang en de nieuwbouw van de Prins Constantijnschool al staat het karakteristieke bijgebouw van de voormalige school nog altijd overeind. Hebt u ook nog foto’s uit het rijke verleden van Goor, mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden…22 mei 2022 Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden… Over een kleine vijf weken is het weer zover. Dan trekt de Kinderoptocht op zaterdagmiddag weer door het centrum met fraaie creaties van de Goorse basisschoolkinderen. In de rubriek Oald […]
  • Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging…15 mei 2022 Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging… Het is 15 mei en dat is voor de Goorse belegen zwemfanaten nog steeds een bijzondere datum. Het was namelijk in het verleden altijd de dag dat het buitenzwembad op De Whee werd geopend […]
  • Oald Goor: Station West…8 mei 2022 Oald Goor: Station West… Er is inmiddels een begin gemaakt met Spoorpark tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat waar onder meer appartementen komen in de stijl van het vroegere treinstation West dat begin […]
  • Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan1 mei 2022 Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan Goor heeft, niet in de laatste plaats door Bert Haanstra, een rijk verleden. "Naar mensen kijken is van alle tijden" is een beroemde uitspraak van de filmmaker die is vereeuwigd op het […]
  • Oald Goor: De veerpont in WO II24 april 2022 Oald Goor: De veerpont in WO II Crisis haalt de vindingrijkheid naar boven bij veel mensen. Ook bij de Goorse bevolking in de oorlog, zo blijkt uit deze bijdrage van Oald Goor. Na het opblazen van de bruggen over het […]