Leugentjes om bestwil… (ingezonden brief)

Kandidaat raadslid voor de PvdA en vaste brievenschrijver Carel Groothengel is weer in de pen geklommen en heeft dit keer een vervolg op zijn vorige relaas over de ‘Russische’ toestanden in het buitengebied waar volgens hem blijkbaar alleen het CDA recht van spreken heeft. Nu gaat het over de geplande woningbouw bij de oude melkfabriek in Ambt Delden dat volgens Groothengel ook iets te nadrukkelijk een ‘CDA-dingetje’ is geworden. In de categorie ‘Pronken met andermans veren’. Lees de ingezonden brief hieronder

Ik schrok me eerlijk gezegd een hoedje van hier tot Groningen. Ik heb in mijn vorige brief geschreven over een verboden gebied in onze gemeente voor de PvdA. Het aanwezige opperhoofd dacht zich in dat deel van de gemeente wel alleen met het CDA te kunnen redden en daarom zaten ze niet te wachten op de PvdA. Er gold kennelijk een soort gebiedsverbod voor die partij want het telefoontje ging naar een lid van die partij die zich in Ambt Delden had gewaagd. Dat vond ik eerlijk gezegd een “gotspe” want die wel toegestane partij kan het helemaal niet zonder een andere partij.

Het CDA kan slechts kiezen uit twee smaken, of zoals nu de VVD of anders de PvdA. Het CDA heeft in onze gemeente namelijk geen meerderheid en die meerderheid kan er alleen maar komen met deze twee partijen. Het zou ook anders kunnen maar dan moet het CDA het doen met een wethouder minder of er moeten vier wethouders komen want voor die partij is het pluche veruit de belangrijkste overweging om een college te vormen.

Woningbouw
Maar waar ik van schrok was de mededeling op het twitter-account van het CDA. Daar las ik dat dankzij de inzet van een CDA-raadslid men erin geslaagd was om woningbouw te realiseren bij de oude melkfabriek in Ambt Delden. Dat is inderdaad een mega prestatie en dat het CDA dat in haar eentje toch voor elkaar krijgt ja dat is, om maar in de termen van deze partij te blijven, een waar mirakel. Iets wat overigens vrijwel altijd goed is voor een op zijn minst heiligverklaring zoals u ongetwijfeld weet. Nu zal die laatste optie voor dit CDA-raadslid niet de gewenste optie zijn, vermoed ik.

Inspanningen
Dat is verkiezingswinst op 16 maart. Ik ben mijn oor maar eens te luisteren gaan leggen bij mijn ongetwijfeld uitgebreid netwerk in onze gemeente. En wat blijkt: deze prestatie staat op het conto van VVD-wethouder Wim Meulenkamp. Het betreffende raadslid heeft slecht twee keer gebeld hoe het er mee stond en hups voor het CDA is het dan het resultaat van de enorme inspanningen van dit ene bellende raadslid. Dat twee keer bellen in die partij al wordt gezien als een enorme inspanning geeft natuurlijk te denken. Maar het is me ook duidelijk dat ook de VVD niet gewenst is in de contreien in en rondom Ambt Delden. Dat ze, ik bedoel het CDA, daar niet zonder de VVD of in uiterste noodgevallen de PvdA kunnen, wordt zorgvuldig gecamoufleerd door dit soort opgeklopte inspanningen.

Geweld
Twee keer informeren hoe het zit en het resultaat van die enorme inspanningen van een ander naar je toe trekken ken ik van het CDA maar al te goed. Zo hebben de VVD en de PvdA gezamenlijk een motie ingediend om zonnepanelen vooral op daken te leggen van fabrieken en hallen in plaats van op kostbare landbouwgrond. Slecht één partij in de Raad stemde (overigens deels) tegen met een raar verhaaltje om vervolgens een maand later precies hetzelfde voorstel aan diezelfde Raad voor te leggen. Omdat de wethouder al bezig was met de uitvoering van de aangenomen VVD/PvdA motie claimde deze partij ook direct maar dat resultaat in een persbericht. Overigens is het CDA niet de enige partij die de waarheid graag geweld aan doet.

In Bewegin
g
Ook een van de gezichten van “In Beweging” William Sanchez kan er ook wat van. In de TC/Tubantia beweerde hij dat het vinden van kandidaten voor zijn partij geen enkel probleem was want er hadden zich “tientallen” kandidaten gemeld om vervolgens zelf toe te treden tot “In Beweging” omdat er onvoldoende kandidaten waren voor Groen Links. Niet onlogisch als je zijn stellingname rondom de fakkeloptocht in deze krant leest.

Carel Groothengel