Glasvezel Gijmink nog ver weg

Een groot deel van de Goorse wijk ’t Gijmink beschikt nog niet over glasvezel en het kan volgens wethouder Harry Scholten ook nog wel even duren voordat dat zover is. Hij zie dat tijdens de online gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van GemeenteBelangenraadslid Nijhuis. Veel bewoners op ’t Gijmink klagen over trage internetverbindingen en willen dat daar zo snel mogelijk wat aan gedaan wordt. Het probleem is volgens Scholten dat er nog veel asbest in de grond onder de wegen en de plantsoenen zit en dat de aanleg in handen is van een commerciële partij (Deltafiber) die geen glasvezel wil leggen in vervuilde grond. Onderzoeken en eventueel daaropvolgende saneringen moeten daarom eerst afgewacht worden.

Gerelateerde berichten

  • Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit13 april 2020 Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit De kosten ven het laatste deel van de Goorse wijk 't Gijmink zijn 3 miljoen hoger uitgevallen dan aanvankelijk begroot. De totale projectkosten bedroegen € 45,5 miljoen. Er is besloten om […]
  • Gijminkbewoners luchten hun hart tijdens hoorzitting asbestsanering15 februari 2018 Gijminkbewoners luchten hun hart tijdens hoorzitting asbestsanering Er kwam de nodige frustratie naar boven bij de Gijminkbewoners die aanwezig waren tijdens de hoorzitting in wijkgebouw Villa '70. De bijeenkomst was georganiseerd door de SP. de PvdA, […]
  • Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink3 februari 2016 Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink Zestig mensen in de zogenoemde 'buitenste schil' van de Goorse wijk 't Gijmink hebben nog geen overeenkomst getekend met de gemeente Hof van Twente voor sanering van de grond. Daarvan is […]
  • Vaart maken met asbestsanering (UPDATE)18 november 2015 Vaart maken met asbestsanering (UPDATE) De gemeente Hof van Twente wil een tempoversnelling als het gaat om de asbestsanering in de Goorse wijk 't Gijmink en de sloop van asbestdaken, ook in overige delen van Goor. De gemeente […]
  • Meer percelen verontreinigd achter gelaten na sanering6 juli 2022 Meer percelen verontreinigd achter gelaten na sanering Er is in meer gevallen verontreiniging van asbest achter gebleven na de grootscheepse sanering op 't Gijmink dan bij de vijf huiseigenaren aan de Oude Haaksbergerweg die daarvoor beroep […]