Vier Belgen nog langer vast

De vier malafide Belgen, die worden verdacht van de dreiging met het vuurwapen, blijven dertig dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Almelo bepaald. Het kwartet ontkent alle betrokkenheid, maar daar lijkt de rechtbank ook haar twijfels bij te hebben. Volgens stukken bij de politie belden de vier mannen op vrijdag 7 januari in Goor aan bij de woning van het slachtoffer om een pakketje te brengen. Op het moment dat de man opendeed werd er een pistool op hem gericht. In een mum gooide hij de voordeur dicht.

Daarna belde het slachtoffer de politie en gaf de signalementen van de vier mogelijke daders door. Daarop reageerde de toegesnelde agenten snel toen ze deze aantroffen op de weg van Goor naar Markelo. Kort daarop werden ze aangehouden. In de auto zijn ook wapen(s) gevonden. Het gaat om drie mannen van 20 jaar en een man van 23 jaar uit Belgiƫ. De mannen zeggen dat ze op zoek waren naar een coffeeshop en ontkennen dat ze bij de woning zijn geweest.

Gerelateerde berichten

  • Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker25 augustus 2020 Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd […]
  • Achtervolging met politie, inzittenden aangehouden21 juli 2019 Achtervolging met politie, inzittenden aangehouden Een curieuze achtervolging vannacht op de Oude Haaksbergerweg. De politie heeft daar de inzittenden van de auto kunnen aanhouden. Deze werden staande gehouden en zijn ingerekend door de […]
  • Politie houdt meerdere verdachten aan en zoekt eigenaren van gestolen fietsen30 april 2019 Politie houdt meerdere verdachten aan en zoekt eigenaren van gestolen fietsen Nu de kruitdampen zijn opgetrokken maakt de politie de balans op na een achtervolging door het stadshart van het doorgaans rustieke Twentse Haagje. Er is een aantal verdachten […]
  • Weer ongeval op N34730 juni 2022 Weer ongeval op N347 Evenals gisteren was het ook vandaag raak op de N347. Op de weg richting Enter was er aan het eind van de middag een kop-staartbotsing in de rijrichting Goor ter hoogte van het viaduct […]
  • Aanrijding in de Kloosterlaan18 maart 2022 Aanrijding in de Kloosterlaan Een vrouw is aan het begin van de middag gewond geraakt bij een aanrijding in de Kloosterlaan. Ze werd geraakt bij de Heeckerenschool en raakte daarbij gewond. Ze is afgevoerd naar het […]