Wat zou je doen dan…

Wie had dat gedacht? Van een draaiende stoel naar een draai om de oren. Persoonlijk heb ik die flutprogramma’s altijd al gezien als een ordinaire vleeskeuring. ‘Vunzige’ Marco en ‘Open rits’ Ali onder begeleiding van ‘Vieze’ Jeroentje in het orkest. Dan krijgen ‘met het stokje’ zwaaien en ‘knuffel-marokkaan’ toch ineens een hele andere lading…

Velen met mij hebben afgelopen donderdag de YouTube aflevering gezien van BOOS waarin de meest schokkende verhalen de wereld in geslingerd werden. Jonge vrouwen, vaak nog minderjarig, die ten prooi gevallen zouden zijn aan deze vermeende jagers. De ’trial by media’ is onverbiddelijk en niets ontziend. De beer is los. Ali pakt het eerste beste vliegtuig naar Dubai, waarschijnlijk omdat hij van z’n matties gehoord had dat je daar goed onder de radar kunt blijven. Vieze Jeroentje boekt een ticket naar Amerika omdat het óók hem iets te heet wordt onder z’n voeten. De where abouts van vunzige Marco zijn ten tijde van schrijven onbekend. Misschien is hij druk bezig een vervolg te componeren van zijn liedje “Wat zou je doen dan”. “Vandaag is rood” is alles wat Leontien zegt, dus daar is ook al niets te halen.

Het programma van Tim Hofman gaat door met een interview met de man die het mede mogelijk heeft gemaakt en niet ingreep op het moment dat hij er het eerst van hoorde dat zijn zwager, vieze Jeroen, het moeilijk vond om met z’n vingertjes van jonge meisjes af te blijven. Hij had hem een half uur spreekwoordelijk alle hoeken van z’n kantoor laten zien. Had het maar gedaan meneer de Mol, was er een hoop leed voorkomen kunnen worden. Een narcistische man die moeilijk voorstelling kan maken van het gevoel van een vrouw die onheus behandeld wordt. Empathisch vermogen van een wortel die zich vooral verschuilt achter procedures en blijft herhalen dat er naar zijn smaak genoeg ‘loketten’ waren waar vrouwen zich hadden kunnen melden.

Vrouwen die zich een super -carrière voorstelden op de bühne en afhankelijk waren van lieden als vieze Jeroen, ranzige Ali en vunzige Marco. Wat zou je doen dan? Je mond houden en hopen op die carrière en de dickpics, ongewenste betastingen en ranzige app-voorstellen voor lief nemen? Of toch iets zeggen en afgefakkeld worden door het De Mol- imperium? Ik kan me voorstellen dat het een onmogelijke situatie is geweest voor veel jonge meiden met ambitie.

Grensoverschrijdend gedrag. Misschien heb ik me daar ook wel eens schuldig aan gemaakt door een misplaatste opmerking of uitspraak. Een dubbelzinnige uitlating is snel gemaakt en óók mij niet vreemd. Deed ik dat om iemand te schaden? Om misbruik te maken van machtsposities? Nee, niets van dat alles, maar dat maakt het niet minder ‘oké’. Bewustwording begint, zoals altijd, bij jezelf en verandering van gedrag trouwens ook.

Laat dit een les zijn voor jonge jongens en mannen, inclusief mijzelf. Het is niet oké! Zorg ervoor dat jij, je zoon of je kleinzoon niet het volgende ‘vieze’ Jeroentje wordt…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Proefballonnetje…24 mei 2022 Proefballonnetje… Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Hopen op andere uitkomsten als je alles hetzelfde blijft doen.Volgens Einstein ben je dan een dwaas. De Hof heeft zijn eigen ‘Mark Rutte-probleem’. […]
  • De bene brek’n…17 mei 2022 De bene brek’n… Uit verveling en in een loos half uurtje op de late avond scrol ik wel eens door de ontelbare filmpjes op Facebook of YouTube. Grappige filmpjes over hoe mensen de meest simpele […]
  • Belofte…10 mei 2022 Belofte… Op 4 en 5 mei moet ik altijd denken aan wijlen mijn buurman die traditiegetrouw op kraamvisite kwam toen onze dochter werd geboren. Hij was de laatste oorspronkelijke bewoner van ons […]
  • Compromis…19 april 2022 Compromis… Nu de wereld weer een beetje open is, wordt het langzamerhand eens tijd om een bestemming uit te zoeken voor de zomervakantie. De laatste twee jaar hebben we Nederland tot in de kleinste […]
  • Storming en norming…12 april 2022 Storming en norming… Diverse regionale en landelijke media kopten afgelopen weekend met titels als: ‘Alcohol en drugs op teenage-party’ en ‘Ze zijn werkelijk helemaal losgeslagen, van God los!’ Een niet al te […]