Jan gaat maar De Kievit blijft…

Bijna 25 jaar bestierde hij samen met zijn vrouw (foto) het bekende Goorse cafetaria De Kievit op de hoek Leeuwerikstraat/Kievitstraat en werd bekend als ‘Jan van de Kievit’. Na deze week is dat voorbij want De Kievit komt dan in andere handen. De aimabele Chinese patatbakker, die uiteraard in het echt anders heet maar niet anders genoemd wil worden, gaat zijn geluk elders beproeven en zal door velen gemist worden.

Zeker ook door de Goorse jongeren waarmee hij immer goed om ging waardoor De Kievit voor hen ook een pleisterplaats werd. De personeelsleden hebben een gastenboek in het cafetaria gelegd waar door klanten een berichtje in geschreven kan worden. Naast die blijvende herinnering is van het cafetaria ook een huistekening gemaakt. De nieuwe eigenaren, afkomstig uit Hengelo en eveneens van Aziatische afkomst, zijn inmiddels ingewerkt en hebben inmiddels ook een nieuwe bijnaam: Jannie en Piet!

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Afscheid Eric Dollekamp…27 maart 2022 Oald Goor: Afscheid Eric Dollekamp… Hij is een Markeloër maar vaak, heel vaak, te vinden op de verschillende feesten, partijen en podia in het Goorse. Vorige week zong hij nog de sterren van de hemel tijdens de Goorse […]
  • Afscheid Jan van de Kievit: “Bedankt” (adv)28 januari 2022 Afscheid Jan van de Kievit: “Bedankt” (adv) “Goor bedankt!” Het zijn de korte en krachtige woorden van Jan van de Kievit. De sympathieke cafetaria-ondernemer stopt na bijna 25 jaar met zijn zaak op De Whee. In die periode groeide […]
  • Groothuis na dit seizoen weg bij Excelsior’317 januari 2022 Groothuis na dit seizoen weg bij Excelsior’31 Jasper Groothuis vertrekt na dit voetbalseizoen bij Excelsior’31. De 25-jarige aanvaller wil na vier seizoenen bij de derde divisionist in Rijssen op zoek naar een nieuwe uitdaging. […]
  • Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen1 december 2021 Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een […]
  • Tijdperk Kuipers bij Herfst-fietsvierdaagse voorbij22 oktober 2021 Tijdperk Kuipers bij Herfst-fietsvierdaagse voorbij Hij was de grondlegger van het evenement dat 29 jaar geleden een aanvang kreeg en uitgroeide tot één van de bepalende Fietsvierdaagses van Nederland in het najaar. John Kuipers gaf met […]