Expositie over huiselijk geweld in het gemeentehuis

Vanaf vandaag is de expositie ‘Wij doorbreken de cirkel van geweld’ in de publiekshal van het gemeentehuis in goor te bezichtigen. Deze expositie moet huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken op een laagdrempelige manier en uit de taboesfeer halen. De expositie is een onderdeel van het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld. Dit treft ongeveer 5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Ook in Goor en omgeving komt dit regelmatig voor…

Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Het gaat daarbij vaak om geweld dat wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of huisvrienden. Het gebeurt vaak niet in de openbaarheid. Dat maakt het extra moeilijk.”

De expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ maakt met behulp van 30 krachtige portretten en de daarbij behorende verhalen duidelijk, dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen. Daarnaast worden er inzichten en voorbeelden getoond hoe de cirkel van geweld doorbroken kan worden. Meer informatie is ook via deze LINK te vinden. De expositie is te bekijken tot 16 februari.

Gerelateerde berichten

  • D66 wil extra aandacht voor huiselijk geweld8 februari 2021 D66 wil extra aandacht voor huiselijk geweld De lokale fractie van D66 maakt zich zorgen over de situatie waarin met name veel gezinnen met kinderen op dit moment verkeren en wil weten of er door de gemeente in deze Coronaperiode […]
  • Campagne tegen huiselijk geweld21 november 2018 Campagne tegen huiselijk geweld De gemeente Hof van Twente is een campagne gestart tegen huiselijk geweld. In de afgelopen periode zijn ambtenaren geïnformeerd over de signalen die kunnen wijzen op huiselijk geweld en […]
  • Ondernemers organiseren avond over cyber-security13 mei 2022 Ondernemers organiseren avond over cyber-security Goor Collectief organiseert komende maandagavond, 16 mei, een avond over cybersecurity in samenwerking met het ondernemersplatform Hof van Twente waarin alle ondernemersverenigingen in de […]
  • Historisch Museum open op Koningsdag23 april 2022 Historisch Museum open op Koningsdag Op Koningsdag opent ook het Goors Historisch Museum haar deuren. Van 10.00 uur tot en met 16.00 uur is de expositie ‘Werken in de textiel’ te zien. Op de begane grond van het museum wordt […]
  • Trienen exposeert heldinnen in de Kerkstraat17 april 2022 Trienen exposeert heldinnen in de Kerkstraat Tijdens het Bigbandfestival is er morgen ook een uitgebreide expositie te bezoeken van de Goorse fotografe Barbara Trienen. Zij heeft vrouwelijke helden in beeld gebracht. "De superhelden […]