Expositie over huiselijk geweld in het gemeentehuis

Vanaf vandaag is de expositie ‘Wij doorbreken de cirkel van geweld’ in de publiekshal van het gemeentehuis in goor te bezichtigen. Deze expositie moet huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken op een laagdrempelige manier en uit de taboesfeer halen. De expositie is een onderdeel van het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld. Dit treft ongeveer 5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Ook in Goor en omgeving komt dit regelmatig voor…

Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Het gaat daarbij vaak om geweld dat wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of huisvrienden. Het gebeurt vaak niet in de openbaarheid. Dat maakt het extra moeilijk.”

De expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ maakt met behulp van 30 krachtige portretten en de daarbij behorende verhalen duidelijk, dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen. Daarnaast worden er inzichten en voorbeelden getoond hoe de cirkel van geweld doorbroken kan worden. Meer informatie is ook via deze LINK te vinden. De expositie is te bekijken tot 16 februari.