Caritas stelt zich voor

Ze willen hun neus graag aan het venster drukken en dus stellen zij zich graag voor via deze site. De Stichting Caritas van de Heilige Geestparochie hoopt hiermee meer herkenbaar te zijn

Caritas
Wat doen wij en wie kan er een beroep op ons doen, als in de praktijk blijkt dat de regelgeving vanuit de overheid niet toereikend is. Onze doelstelling is om hulp te bieden aan mensen in nood, ongeacht oorzaak, achtergrond of religie.

Deze hulp kan zijn, het verstrekken van goederen in natura, financiƫle hulp en/of doorverwijzing en begeleiding naar deskundige organisaties of instanties. Een verzoek voor steun zal op individuele basis, omstandigheden en discreet beoordeeld worden.

Onze aandacht gaat ook uit naar de stille armoede. Men praat hierover niet graag en de schaamte is groot. Vaak weet men niet hoe ze uit deze problemen kunnen komen en bij welke instanties men kan aankloppen. Wij hebben contacten met de Gemeente Hof van Twente en Salut.

Steuntje in de rug
Wij bieden graag hulp, maar ook u kunt hulp bieden, door goed te luisteren naar mensen. Als u van armoede hoort, vermoedt, of als iemand in acute nood verkeert, wijs de mensen dan op het bestaan van de Caritas voor hulp. Soms helpt een duwtje in de rug van iemand anders. In verband met de Privacywetgeving mogen wij geen contact opnemen, maar moeten de mensen zich zelf bij ons melden.

Contact?
Al met al zijn dit de redenen, dat de Caritas H. Geestparochie een folder heeft uitgegeven. Deze folder zal de komende tijd verspreid worden in bijvoorbeeld scholen, gezondheidscentra, kerken en buurthuizen. Info kunt u vinden op de website. Ook mag u contact opnemen met Marianne Koebrugge. Mob : 06-51 20 77 88.

Gerelateerde berichten

  • Mariakapel Zeldam wel geopend op Kerstavond19 december 2021 Mariakapel Zeldam wel geopend op Kerstavond Er is, zoals eerder gemeld, geen kerkdienst in de Petrus en Pauluskerk tijdens Kerstavond dit jaar maar wie zich dan toch wil bezinnen, wil bidden en/of een kaarsje op wil steken kan dan, […]
  • Geen viering op Kerstavond in Petrus en Pauluskerk12 december 2021 Geen viering op Kerstavond in Petrus en Pauluskerk Er is dit jaar geen traditionele kerstviering in de Petrus en Pauluskerk aan de Hengevelderstraat. Dat is in verband met het coronavirus is door de gezamenlijke kerken in de Heilige […]
  • Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open29 mei 2020 Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open De Goorse Petrus en Pauluskerk gaat, in tegenstelling tot de Hofkerk, pas vanaf vanaf juli weer open. Volgens het Parochiebestuur is de regelgeving rondom de Corona-maatregelen complex en […]
  • Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding11 oktober 2019 Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding Het is niet de bedoeling om een andere bestemming te zoeken voor de Petrus en Pauluskerk. Er is binnen de Heilige Geest-parochie al een tijd een discussie gaande over de bestemming van de […]
  • De katholieke kerk in in 1894…31 oktober 2021 De katholieke kerk in in 1894… In onze rubriek Oald Goor een prent van rooms-katholieke kerk in de Hengevelderstraat die is genomen aan het einde van de 19e eeuw. De Petrus en Paulus-kerk stamt uit 1832 en de eerste […]