PvdA luidt noodklok minima

De PvdA maakt zich grote zorgen over de positie van mensen met lage inkomens. Apollonia Sligman van die partij zegt dat haar partij steeds meer berichten ontvangt van inwoners die in paniek raken door torenhoge energierekeningen. Volgens Sligman gaan mensen met lage inkomens bijvoorbeeld ineens van 189 naar 325 euro of zelfs meer. “En dat is voor die mensen niet te betalen” aldus de Goorse. “De paniek is bij die mensen zeer groot en wordt alleen nog maar groter als ook de prijzen van andere zaken extreem stijgen. Veel ondernemers moeten hun verliezen compenseren en verhogen nu hun prijzen fors maar dat brengt mensen met lage inkomens echt in een noodsituatie.”

Sligman wil namens haar partij een motie indienen in de raad waarin ze het college oproept om te inventariseren of er vorig jaar gelden zijn overgehouden op de bijstand en de minimaregelingen.  Ze wil een noodfonds voorbereiden.

Bestaansminimum
De PvdA wil tevens dat de gemeente alle bijstand en WMO-cliënten, maar ook de ZZP’ers die via de gemeente corona steun hebben ontvangen, benadert om hun situatie te bekijken. “We zouden bijvoorbeeld mensen die een te hoog percentage van hun inkomen aan extra energie moeten uitgeven tegemoet moeten komen. Die mensen zakken in feite door het bestaansminimum heen, omdat dat niet is berekend op dit soort extreem energiekosten. Daarnaast moeten we er bij het rijk op aandringen dat die over de brug komt met extra geld voor de gemeenten.”

Gerelateerde berichten

  • PvdA hekelt tafelkeuze verkiezingsdebat Stadsraad Goor9 maart 2022 PvdA hekelt tafelkeuze verkiezingsdebat Stadsraad Goor Nog voordat het verkiezingsdebat van de Goorse Stadsraad is begonnen zijn de messen al geslepen. De lokale Partij van de Arbeid is boos over het feit dat vanavond lijsttrekker Fred […]
  • Rijkens opnieuw op 1 bij de PvdA, Groothengel vijfde op de lijst10 december 2021 Rijkens opnieuw op 1 bij de PvdA, Groothengel vijfde op de lijst Fred Rijkens (foto) zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 opnieuw de kieslijst van de PvdA Hof van Twente aanvoeren tijdens de komende gemeenteraadsvergadering. Onno […]
  • PvdA Hof van Twente zaait klaprozen bij Stadslandbouw15 maart 2021 PvdA Hof van Twente zaait klaprozen bij Stadslandbouw Op weg met flyers voor de landelijke verkiezingen hebben vrijwilligers van de PvdA Hof van Twente een tussenstop gemaakt bij de Stadslandbouw in de Goorse Kerkstraat dit weekeinde. Oud […]
  • Begroting blijft knagen aan oppositie16 november 2020 Begroting blijft knagen aan oppositie De kogel is al door de kerk en door de steun van CDA en VVD is de programma-begroting voor 2021 aangenomen. Toch hoopt de rest van de fracties in de gemeenteraad van Hof van Twente dat er […]
  • Evert de Groot ontvangt Dreespenning1 mei 2018 Evert de Groot ontvangt Dreespenning Het is vandaag de Dag van de Arbeid en op deze eerste mei werden daarom diverse jubilerende en oudere leden van de PvdA in het zonnetje gezet. Zo ook Evert de Groot. De inmiddels 87-jarige […]