Opnieuw fakkeltocht Wakker Hof van Twente in Goor

Er is komende zondag opnieuw een fakkeltocht tegen de coronaregels die start op het Goorse Schoolfeestplein om 19:00 uur. Ook nu is Wakker Hof van Twente de aanjager. Bijna drie weken geleden was er ook een tocht door Goor die toen zo’n 250 mensen trok. De redactie van deze site sprak met twee mensen van de groep. Ze willen liever niet met naam genoemd worden maar wel vertellen waarom de steeds groter wordende groep is ontstaan en wat de deelnemers drijft. “We zijn geen wappies maar snappies”… We zijn een groep van jong en oud, links en rechts, van alle kleuren en van alle lagen in de samenleving van ondernemers tot gepensioneerde‘‘…

“Wakker Hof van Twente is in eerste instantie een Whatsapp-groep waarin steeds meer mensen participeren die zich in het algemeen niet kunnen verenigen met het gevoerde beleid. Het zijn individuen die allemaal op eigen wijze hun bezorgdheid willen tonen en ook op straat hun stem willen laten horen. Tegen de QR-code, vaccinatie plicht en tegen de coronamaatregelen want die zorgen voor een grote tweedeling. Wij willen verbinden en respecteren ieders mening, gevaccineerd of ongevaccineerd. De regering wil uiteindelijk door met het 2G-beleid en daarmee degene die geen prikken hebben gehad, uitsluiten. Dat druist tegen alle regels van verdraagzaamheid in.”

“De overheden over de hele wereld willen steeds meer controle op ons uitoefenen en het coronabeleid is daar een wezenlijk onderdeel van. Het klopt gewoon niet. Via een soort van salamitactiek worden we ‘plakje voor plakje’ steeds meer onder controle gehouden en koersen we af op een digitale controlemaatschappij en angstcultuur. Angst is toch ook een slechte raadgever.”

“Ook de lokale politiek kan ons niet negeren en eveneens ‘Wakker worden’. We worden steeds groter en uiteindelijk kun je niet meer om ons heen als we met een paar duizend mensen in Goor de straat op gaan. Uit de reactie van de PvdA (Fred Rijkens red.) die terecht reageerde tegen iemand die opriep een fakkel in het gemeentehuis te gooien, werd in een bijzin gezegd: ‘Ik weet niet wat dit soort mensen beweegt’. Dat willen wij ook aan hem best wel uitleggen. Wij zijn geen wappies maar snappies en denken dat de massa en zeker ook de media zich veel te makkelijk laat leiden en misleiden. Voor je het weet is iedereen slaaf van de overheid.gaan we van een democratie naar een dictatuur onder Europese leiding. Daar moeten we tegen in opstand komen en ons niet tegen elkaar op laten zetten, want dat gebeurt.”

“Kijk, als je een potje met rode en zwarte mieren erin gewoon laat staan, gebeurt er niets en lopen de mieren gewoon door elkaar heen. Maar pak je het potje op en ga je er heel hard mee schudden dan gaan ze met elkaar in gevecht. Dat doet de overheid nu ook. Van bovenaf groepen tegen elkaar op zetten. Dan heeft de massa het gedaan en voelen zij het recht om hard in te grijpen zoals bij de diverse demonstraties in den lande. We krijgen zelfs een officieel VN onderzoek naar buitensporig geweld en dat in een land als Nederland.”

“Hou maar eens een enquète hier in Goor dan zul je erachter komen dat heel veel mensen het niet eens zijn met wat er nu gaande is maar een groot deel houdt zich nog stil. Wij niet. We blijven ons verzetten, zonder geweld en dat altijd vanuit de kernwaarden verbinding, liefde en respect…”

Ons grootste doel; een open maatschappij waarin we zorg die nodig is kunnen leveren, waar ondernemers hun vak kunnen uitoefenen én we de vrijheid doorgeven in plaats van dat we die moeten verdienen met injecties!”

De fakkeltocht van Wakker Hof van Twente begint komende zondag om 19:00 uur op het Schoolfeestplein.

Gerelateerde berichten