Afvalbakken in buitengebied waarschijnlijk niet terug geplaatst

De afvalbakken die door de gemeente Hof van Twente in het buitengebied van Goor zijn weggehaald voor de jaarwisseling, worden naar alle waarschijnlijkheid niet terug geplaatst. De vuilnisbakken worden volgens de gemeente te vaak gebruikt voor het dumpen van puin en huishoudelijk afval. Het College zegt nog geen definitief besluit te hebben genomen maar het lijkt erop dat de bakken niet terugkeren

Dat het verdwijnen van de afvalbakken tot meer zwerfafval nemen de beleidsbepalers voor lief. “Het klopt wel dat er zwerfafval is in onze gemeente, maar dat valt qua hoeveelheid mee. Het is in ieder geval goedkoper om dat op te ruimen dan telkens de afvalbakken te legen die volgestopt zijn met allerlei afval” aldus de gemeente op de eigen website.

Gerelateerde berichten

  • Kritiek op weghalen afvalbakken buitengebied28 maart 2022 Kritiek op weghalen afvalbakken buitengebied Er is veel kritiek op de beslissing van de gemeente Hof van Twente om de afvalbakken in het buitengebied van Goor weg te halen. Op social media en bij deze site komen veel reacties waarin […]
  • Definitief geen afvalbakken in buitengebied17 februari 2022 Definitief geen afvalbakken in buitengebied De afvalbakken in het buitengebied van Goor komen definitief niet terug. Daarnaast worden in de kernen wat afvalbakken weggehaald en worden de overblijvende bakken zowel afvalbak als […]
  • Verrassing voor ‘opruimers’ in de Hof20 december 2021 Verrassing voor ‘opruimers’ in de Hof De gemeente Hof van Twente is op zoek naar mensen die anderen een compliment willen geven voor het schoon houden van de openbare ruimte. Dit kan een buurman of buurvrouw zijn die altijd […]
  • En zo ziet de Kerkstraat er ineens heel anders uit…18 oktober 2021 En zo ziet de Kerkstraat er ineens heel anders uit… De Croes en Reef, de woonwinkel van Koster en later de Rabobank. Het was jarenlang beeldbepalend voor het deel van de Goorse Kerkstraat tussen De Wheeme en de Laarstraat. Nu de […]
  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]