PvdA: ‘Belofte maakt schuld, geen woonwagens op ’t Gijmink’

Er mogen geen sociale huurwoonwagens worden geplaatst op ’t Gijmink door een belofte die eerder is gedaan toen de volkswijk gesaneerd en herbouwd werd. Dat zeggen bewoners van ’t Gijmink die daarmee naar de lokale PvdA-fractie zijn gestapt. De belofte hied in dat er op de open plekken in de wijk geen zogenoemde woningwetwoningen (sociale huurwoningen) meer zouden worden gebouwd. Het College zegt hier niets van terug te kunnen vinden. PvdA-fractievoorzitter Fred Rijkens zegt in een brief aan deze site dat hij het bewijs binnen een dag wel boven tafel kreeg…

De Schaepmanstraat op ’t Gijmink was eerder in beeld als mogelijke woonwagenlocatie

“Letterlijk staat er ‘sommige stukken blijven groen , en anderen worden alsnog bebouwd. Het staat vast dat dit geen sociale huurwoningen worden, maar duurdere huurwoningen’. Het gaat hierbij om informatie van de gemeente en Viverion die dit gezamenlijk huis aan huis hebben verspreid destijds”. Gijminkbewoners willen op grond van deze belofte dat er geen woningwet-woonwagens komen. Rijkens steunt de bewoners en heeft daarom vragen gesteld aan het College. “Het is schokkend dat de gemeente nu maar simpelweg ontkend dat dit ooit beloofd is. Het is gewoon aantoonbaar dat het College de tekst kent en dat die zelfs letterlijk is voorgelezen. Voor ons is het duidelijk; ’t Gijmink valt af als mogelijk locatie voor sociale woningwet-woonwagens”.