Goors ‘elftal’ keurt nieuw lokaal bier

Een elftal met prominente Goorse bierdrinkers zal komende woensdag het oordeel vellen over het Goorsch Gruytbier. Het nieuwe lokale biertje is inmiddels klaar en de eerste 500 liter is gebrouwen. De initiatiefnemers, Erik Blaak en Edwin Slaghekke (foto), hebben grootse plannen met het nieuwe Goorse bier dat nu nog in de Salland Brouwerij wordt gemaakt waar ook het Huttenkloasbier wordt gebrouwen. Het Goorse gerstenat met een promillage van 6,5 procent, zal woensdag onder meer worden geproefd door de Goorse caféhouders en ‘notabelen’ uit het Schoolfeestbestuur, de stichting Loer en het comité Stad Goor 750. 

Het uiteindelijke doel met het Goorsche Gruytbier dat zijn oorsprong vindt in een oud recept uit 1463 is de verrijzenis van een brouwerij in Goor die ook als toeristische attractie kan dienen. Hiermee grijpen Blaak en Slaghekke ook terug op het verleden want de overlevering wil dat Goor op het ‘hoogtepunt’ maar liefst 14 brouwerijen kende. Er is inmiddels al een akker aan de Enterseweg ingezaaid met Rogge en Haver die in het toekomstige Goorse Gruytbier moeten worden verwerkt. Op 22 april kan de rest van de Goorse bevolking kennis maken met de nieuwe Goorse biertrots tijdens de Open Bedrijvendag. Er is een aparte facebookpagina met meer informatie over het Goorsch Gruytbier.