Nieuwe mozaïekbank in kader 75 jaar vrijheid

Wederom een nieuwe mozaïekbank die op termijn ergens in het Goorse stadshart geplaatst zal worden. De vrijwilligers van de Stadslandbouw zullen de komende maanden in het mozaïek-atelier in de showroom van garage Haafkes in de Kerkstraat de bank voorzien van een mozaïek in de kleuren rood, wit en blauw en een fakkel met een duif als vlam. De eerste ‘steenlegging’ wordt morgen gedaan door Selma Hoek. Zij is in Goor nauw betrokken bij het 4 mei-comité, de dodenherdenking én de herdenking van het bombardement op Goor op 24 maart in 1945. Het streven is dat de nieuwe mozaïekbank klaar is op 8 april. Dat de dag dat Goor, in 1945, door de 1e Poolse Pantserdivisie werd bevrijd.

Gerelateerde berichten

  • Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf3 mei 2022 Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door […]
  • Mozaïekbank officieel ingewijd: “Reuze trots op iedereen”5 oktober 2018 Mozaïekbank officieel ingewijd: “Reuze trots op iedereen” Na de mozaïekbankjes in het centrum is vrijdagmiddag ook de gerenoveerde mozaïekbank bij De Zon geplaatst. In de afgelopen maanden waren veel vrijwilligers betrokken bij het project. “Ik […]
  • Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid5 mei 2022 Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid Het nieuwe symbool van vrijheid valt meteen in de smaak bij de Goorse bevolking. De nieuwe mozaïekbank, die vandaag ten doop is gehouden op 5 mei, werd meteen bezet door het winkelend […]
  • Nieuwe mozaïekbank voor het gemeentehuis17 september 2020 Nieuwe mozaïekbank voor het gemeentehuis Goor is weer een mozaïeken bank rijker. De door leden van het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus vervaardigde bank werd dinsdagavond onthuld en staat voor het gemeentehuis. De nieuwe […]
  • Kleurrijke kubussen onthuld29 september 2019 Kleurrijke kubussen onthuld Het begint Goor al aardig te karakteriseren. Op steeds meer plekken kleurrijk mozaïek in de vorm van banken of zogenoemde kubussen. Afgelopen vrijdag werden er weer zes onthuld. Drie in […]