Zonnepark Entersestraat buiten gebruik na koperdiefstal

Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor is slachtoffer geworden van koperdieven. Daardoor zijn de panelen de komende tijd volledig buiten gebruik. Tijdens een inbraak, afgelopen weekeinde, werd een grote hoeveelheid elektriciteitskabels gestolen. Het koper dat daarin zit is veel geld waard. Na de kabeldiefstal is de installatie direct ontkoppeld om onveilige situaties te voorkomen veilig is. Het zonnepark, dat eigendom is van de gemeente, moet nui worden hersteld. Dat gaat enkele weken duren. Er is aangifte bij de politie gedaan. Wie iets verdachts gezien heeft kan contact opnemen met de politie of met de lokale energiecorporatie Zuiver Hof van Twente via MAIL. Er staan 6000 zonnepanelen op het park dat vorig jaar april in werking is gezet.