Zonnepark Entersestraat buiten gebruik na koperdiefstal

Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor is slachtoffer geworden van koperdieven. Daardoor zijn de panelen de komende tijd volledig buiten gebruik. Tijdens een inbraak, afgelopen weekeinde, werd een grote hoeveelheid elektriciteitskabels gestolen. Het koper dat daarin zit is veel geld waard. Na de kabeldiefstal is de installatie direct ontkoppeld om onveilige situaties te voorkomen veilig is. Het zonnepark, dat eigendom is van de gemeente, moet nui worden hersteld. Dat gaat enkele weken duren. Er is aangifte bij de politie gedaan. Wie iets verdachts gezien heeft kan contact opnemen met de politie of met de lokale energiecorporatie Zuiver Hof van Twente via MAIL. Er staan 6000 zonnepanelen op het park dat vorig jaar april in werking is gezet.


Gerelateerde berichten

  • Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen18 juli 2020 Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Zonnepark op grond Entersestraat4 februari 2017 Zonnepark op grond Entersestraat De braakliggende grond naast het hoogspanningsverdeelstation aan de Entersestraat wordt door de gemeente aangekocht om een zonnepark te realiseren. De 3-hectare grond is van de Goorse […]
  • Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink12 juni 2021 Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink De gemeenteraad van Hof van Twente heeft ingestemd met een lening aan ECHT, de EnergieCoöperatie Hof van Twente, voor zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige vuilstort, net buiten Goor in […]