Ingezonden brief over uitspraak Goudt

Carel Groothengel, schaduwfractielid van de lokale PvdA stuurde een ingezonden brief naar deze site. Hij hekelt daarin enkele uitspraken van burgemeester Goudt in het jaarboek van Goorsnieuws.nl. Hieronder de brief.

JeroenGoudt1

Uitspraak Jeroen Goudt: “Raadsleden, doe wat je moet doen” in het jaarboek 2011

Burgemeester Jeroen Goudt zet vraagtekens bij het functioneren van de gemeenteraad in de Hof van Twente.  “Men neemt te veel hooi op de vork en wil te vaak aan de voorkant van de processen gaan zitten.” Hij doet zijn uitspraken in een interview in het jaarboek van Goorsnieuws.nl. “Ik hoor te vaak de klacht dat raadsleden te druk zijn. Vooral de kleine fracties. Doe wat je moet doen, zou ik zeggen. Ga je niet overal mee bemoeien en heb vertrouwen in het dagelijks bestuur”, besluit de burgervader. Niet erg verstandig van de eerste burger van deze gemeente zeker niet als je bedenkt dat het nog maar kortgeleden is vastgesteld dat de gemeentelijke organisatie niet erg goed functioneerde.

Ik vraag me af of Jeroen Goudt vanuit het Enschedese voldoende opmerkt wat er speelt in het “Hof van Twente”. Na een commissie- of raadsvergadering weet hij niet hoe snel hij weer richting Enschede moet komen. Napraten aan de tap met een watertje of een pilsje is er niet bij. Als hij in de commissievergadering wordt aangesproken op een speeltje van veel burgemeesters, te weten de brandweer, dan flipt hij en komt het hele onderwerp niet meer verder aan de orde. Ik zit vaak bij de commissie- en raadsvergaderingen als schaduwfractielid van de PvdA. Die partij noemt het haast wel in iedere vergadering dat op hoofdlijnen gestuurd moet worden. Maar er moet dan ook wel werkelijk door het dagelijks bestuur op een goede wijze gestuurd en bestuurd worden.

In de laatste raadsvergadering kwam weer eens op een onthutsende manier  aan de orde dat dat nog niet altijd het geval is zoals bijvoorbeeld in dit geval bij de vaststelling van het bestemmingsplan buitengebied Diepenheim, herziening Deldensestraat 11. En ook wethouder Sijbom, die voortdurend fouten maakt maar nooit eens bij zichzelf te rade gaat en altijd van oordeel is dat de raad het verkeerd doet, brengt de door Jeroen Goudt gewenste situatie niet echt dichterbij. Zolang er nog raadsvoorstellen of onvoldoende voorbereid of onvoldoende toegelicht in de raad komen zal de politiek zich op een wijze met de processen bezig houden die Jeroen Goudt niet aanstaat. Er is maar een persoon die aan die ongewenste situatie een eind kan maken en dat is Jeroen Goudt zelf. Dat is misschien verstandiger dan een onwelgevallige journalist niet meer van informatie voorzien. Ook al vind ik de stukjes in dat krantje ook dubieus en leugenachtig.

Carel Groothengel.