Klaasen plaatst zich voor UK Open

Ondanks het kwijtraken van een PDC Tour Card doet Jelle Klaasen in maart toch mee aan de UK Open. De Goorse topdarter wist in Engeland de Rileys Qualifier in Coventry te winnen. In de finale versloeg hij dit weekeinde Owen Emmett-Bowden met duidelijke cijfers: 4-0. Deze Rileys Qualifier staan open voor spelers zonder Tour Card. Hiervan worden er voor de UK Open zestien gespeeld, zodat ook spelers zonder Tour Card de kans krijgen om het tegen de grote namen op te nemen. Klaasen zakte onlangs door tegenvallende resultaten uit de lijst van darters die mee mogen doen met de lucratieve PDC-toernooien.

Gerelateerde berichten

  • Sterk optreden Klaasen bij UK Open8 maart 2020 Sterk optreden Klaasen bij UK Open Jelle Klaasen is zondag in de kwartfinale van de UK Open gestrand. De Goorse darter moest daarin zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney, de nummer acht van de wereldranglijst. Pas in de […]
  • Klaasen stunt in European Darts Trophy14 oktober 2018 Klaasen stunt in European Darts Trophy De Goorse darter Jelle Klaasen heeft in Duitsland voor een grote verrassing gezorgd door  de nummer twee van de wereld Peter Wright te verslaan. In Göttingen won hij tijdens de European […]
  • Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay24 juli 2018 Klaasen uitgeschakeld in World Matchplay Jelle Klaasen is gisteravond in de eerste ronde van het zogenoemde World Matchplay uitgeschakeld. De Goorse topdarter was kansloos tegen de Engelsman Peter Wright die met 10-5 zegevierde. […]
  • EK Darts voorbij voor Jelle Klaasen28 oktober 2017 EK Darts voorbij voor Jelle Klaasen Jelle Klaasen is uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap Darts. In het Belgische Hasselt verloor de Goorse topdarter van de Australiër Kyle Anderson. Het werd uiteindelijk 6-10 in […]
  • Klaasen naar derde ronde op WK Darts waar Phil Taylor wacht29 december 2015 Klaasen naar derde ronde op WK Darts waar Phil Taylor wacht Het was niet zijn beste wedstrijd maar de Goorse topdarter Jelle Klaasen won wel. In de tweede ronde op het wereldkampioenschap Darts van de profbond PDC in Londen, versloeg hij de Engelse […]