Weinig aandacht voor cyberveiligheid in verkiezingsprogramma’s

Er is weinig aandacht voor cyberveiligheid in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in de Hof van Twente voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. RTV Oost meldt dat slechts twee van de zeven partijen in de gemeente Hof van Twente ‘cyberveiligheid’ op hebben genomen in het partijprogramma. De omroep baseert zich op een analyse van IT-platform AG Connect. Alleen VVD en D66 noemen de internetveiligheid en dat mag opmerkelijk genoemd worden na de cyberaanval op de systemen van de gemeente, nu 14 maanden geleden. De hack zorgde uiteindelijk voor een kostenpost van een slordige 4 miljoen euro…

De VVD, die dus wel oog heeft voor de digitale veiligheid, wil grote investeringen in ‘digitale transformatie’. D66 zegt in het verkiezingsprogramma dat cybersecurity een grotere prioriteit moet worden van de gemeente en dat de online veiligheid van de gemeente continu gemonitord moet worden.

Gerelateerde berichten

  • College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval18 maart 2021 College bij oppositie op het matje voor verantwoording over cyberaanval Na de harde woorden van de lokale PvdA over het niet nemen van de verantwoordelijk voor de fatale cyberaanval op de computersystemen van de gemeente Hof van Twente, hebben zich inmiddels […]
  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • Meulenkamp opnieuw lijsttrekker VVD4 oktober 2017 Meulenkamp opnieuw lijsttrekker VVD Wim Meulenkamp is ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker voor de lokale VVD. De in het buurtschap Wiene woonachtige politicus was dat ook voor de verkiezingen van […]
  • Kosten hack gemeente opgelopen tot 4,2 miljoen euro22 september 2022 Kosten hack gemeente opgelopen tot 4,2 miljoen euro De cyberaanval die de gemeente Hof van Twente teee jaar geleden trof heeft in totaal ruim 4,2 miljoen euro aan gemeenschapsgeld gekost. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. De kosten […]
  • Ondernemers organiseren avond over cyber-security13 mei 2022 Ondernemers organiseren avond over cyber-security Goor Collectief organiseert komende maandagavond, 16 mei, een avond over cybersecurity in samenwerking met het ondernemersplatform Hof van Twente waarin alle ondernemersverenigingen in de […]