Hector wint weer en doet goede zaken

SV Hector won vandaag voor de derde keer dit seizoen en deed na de overwinning van afgelopen zondag tegen Rietmolen (4-1) ook op deze donderdagavond uitstekende zaken in de strijd om handhaving in de vierde klasse. Directe concurrent Buurse werd met 0-2 opzij gezet. Een dik verdiende zege in een wedstrijd waarin Hector na 24 minuten op 0-1 door een prachtig afstandsschot van Wesley Zwoferink. Acht minuten voor rust had het 0-2 moeten zijn maar Raoul Jimenez miste één op één met de doelman van Buurse…

In de tweede helft ging Hector verder op jacht naar de tweede goal zonder kansen weg te geven. Halverwege het tweede bedrijf was er een goede mogelijkheid voor Zwoferink van binnen de 16-meter maar hij miste. Een dik kwartier voor tijd was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Tom van Middendorp bereikte spits Berthil Schabbink die de bal knap met de hak van de voet binnen werkte en daarmee de wedstrijd definitief besliste: 0-2. Door de overwinning kruipt Hector weg bij de onderste regionen en is nu tiende in de vierde klasse B met 10 uit 11. Enige smetje van de avond voor Hector is de nederlaag van Twenthe tegen Hoeve Vooruit dat nu evenveel punten heeft als Hector en dus niet op achterstand werd gezet.