PvdA hekelt tafelkeuze verkiezingsdebat Stadsraad Goor

Nog voordat het verkiezingsdebat van de Goorse Stadsraad is begonnen zijn de messen al geslepen. De lokale Partij van de Arbeid is boos over het feit dat vanavond lijsttrekker Fred Rijkens de socialisten niet mag vertegenwoordigen. De Stadsraad wil graag Goorse kandidaat-raadsleden aan het woord laten die geen lijsttrekker zijn en wilde daarom graag Apollonia Sligman (foto) als hoogst geplaatste achter de desk. Sligman zegt desgevraagd de keuze van de Stadsraad heel vreemd te vinden omdat Rijkens (als enige lijsttrekker overigens) uit Goor komt en niet voor niets het uithangbord is. “Hoe we dit op gaan lossen laat ik nog even in het midden maar we zullen er wel zijn” zegt de Goorse nummer drie van de PvdA-lijst.

Rumoer was er aanvankelijk ook rond de keuze van de Stadsraad om Mathijn Bomans van Gemeente Belangen te vragen voor het debat. Dit omdat hij op een onverkiesbare 10 plek staat als lijstduwer. “Maar hij is wel de eerste Gorenaar op de lijst van GB” zegt organisator Toon van der Horst van de Stadsraad. “Toch snappen we wel dat dat niet ideaal is en daarom hebben we besloten om naast Bomans, Coby Titshof (uit Delden red.) aan het debat mee laten doen.

De boosheid van de PvdA kan op minder begrip rekenen bij de Stadsraad. Van der Horst: “Het is een hele bewuste keuze om Gorenaren die geen lijsttrekker zijn te laten debatteren over kwesties die in Goor spelen. De lijsttrekkers hebben elders ook wel podia om hun punten duidelijk te maken. Die keuze begrijpt elke partij, behalve de PvdA blijkbaar.”

Het Goorse verkiezingsdebat is vanavond in de Klokkenkamp in Goor en begint om 20:00 uur. Theo Hakkert is dan de gespreksleider. Iedereen is welkom om het debat te komen volgen.