Goorse machinist niet vervolgd

Jan ten Kate wordt niet vervolgd voor het treinongeluk in Stavoren in 2010. Het Openbaar Ministerie heeft besloten daarvan af te zien op basis van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Ten Kate reed in de onderhudstrein die door een stootblok heen reed en een enorme ravage veroorzaakte. De trein werd bestuurd door een machinist uit Italië, maar Ten Kate was mee als begeleider. Vorig jaar wilde het OM nog de 60-jarige Goorse machinist nog wel vervolgen voor nalatigheid. Uit het definitieve rapport van de Spoorwegpolitie blijkt echter dat Ten Kate een oude kaart had en was ook het werktraject op het laatst veranderd. Er waren dus verschillende gebreken, waar de Gorenaar niets aan kon doen.

treinstavoren

Gerelateerde berichten

  • ‘Minder geld naar sportverenigingen’31 augustus 2010 ‘Minder geld naar sportverenigingen’ De gemeente Hof van Twente heeft een aantal denkrichtingen in beeld gebracht om de aangekondigde bezuiniging van bijna 700.000 euro op welzijnssubsidies te realiseren. Daarbij wordt […]
  • Gerda en Hendrik 50 jaar getrouwd12 september 2019 Gerda en Hendrik 50 jaar getrouwd Het is niet iedereen gegeven en dus verdienen ook Gerda en Hendrik Stegeman een plekje in de eregalerij van Goorsnieuws.nl. Het gouden paar is al jaren gelukkig aan de Oude Haaksbergerweg […]
  • Sleutels gevonden Diepenheimseweg9 december 2018 Sleutels gevonden Diepenheimseweg Op het voetpad langs de Diepenheimseweg zijn een paar sleutels gevonden. Voor informatie kan contact worden opgenomen met 0547-272202.
  • Actie AGC-werknemers in Brussel biedt (nog) geen opening29 september 2015 Actie AGC-werknemers in Brussel biedt (nog) geen opening De actievoerende werknemers van AGC hebben vandaag geen resultaat behaald tijdens het protest bij het hoofdkantoor in België. Ze boden twee petities aan, maar onderhandelingen voor een […]
  • Teenageparty bij De Maan15 december 2011 Teenageparty bij De Maan Vrijdagavond is er weer een teenageparty in jongerencentrum De Maan. Na het succes van 18 november wordt dit de tweede disco voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Vanuit Hengelo komt DJ […]