Twee Goorse raadsleden extra in de raad na tellen voorkeurstemmen

De nieuwe gemeenteraad in Hof van Twente kent na vandaag geen zeven maar negen Goorse raadsleden. Na het tellen van de voorkeurstemmen bleek dat Mathijn Bomans van Gemeentebelangen 203 stemmen kreeg. Daarmee steeg hij van plek 10 naar plek 5 en is hij gekozen. Bij D66, dat twee zetels haalde, is de 50-jarige Goorse Annet Rugenbrink met 292 voorkeurstemmen gekozen. Zij stond aanvankelijk op plek 3 maar schuift een plekje op en is dus ook nieuw raadslid. Bij de VVD moet Gorenaar Edwin Scheperman zijn raadszetel opgeven…

Mathijn Bomans en Annet Rugenbrink

Zijn vierde positie was aanvankelijk voldoende maar door voorkeurstemmen van onder meer Merel Lugtmeier (foto onder) moet hij plaats maken. De jonge Lugtmeier stond op plek vijf en is met 221 persoonlijke stemmen ook gekozen in de nieuwe gemeenteraad. Bij de overige partijen waren er lichte positieve verschuivingen voor de Gorenaren. Zo is Eric Rikkert van 4 naar 3 gegaan bij het CDA en Riekele Bijleveld van 7 naar 6. Bij de PvdA steeg Apollonia Sligman van 3 naar 2.

Goorse raadsleden: Eric Rikkert en Riekele Bijleveld van het CDA, Frank Stevens en Mathijs Gelen namens In Beweging, Merel Lugtmeier voor de VVD, Mathijn Bomans namens GemeenteBelangen, Annet Rugenbrink voor D66 en Fred Rijkens en Apollonia Sligman namens de PvdA.