Oald Goor: Bombardement op Goor 77 jaar geleden…

De herinneringen bij de weinige levenden die het toen hebben meegemaakt zullen bij het zien van de verschrikkelijke beelden na luchtaanvallen in Oekraïne, ook teruggaan naar het bombardement dat Goor trof, komende donderdag 24 maart 77 jaar geleden. Die verschrikkelijke gebeurtenis wordt dan weer herdacht bij de bomscherf in het centrum van Goor. Er kwamen vlak voor de bevrijding van Goor 70 burgers om het leven na een zogenoemd ‘vergis-bombardement’ al spreekt de Goorse amateurhistoricus Ab Zorge, die het bombardement als 17-jarige meemaakte, dat tegen. Twee jaar geleden in Nieuwsuur vertelde hij dat de Amerikanen het hadden gemunt op een vermeend Duits munitiedepot in Goor. Hieronder enkele foto’s van de binnenstad na de geallieerde bommenregen…