Kruisweg in kunst in de Hofkerk

Veertien kunstwerken van even zoveel kunstenaars worden op dit moment tentoongesteld in de Hofkerk. Deze gaan over de zogenoemde ‘Kruisweg’ en zijn in de tijd voor Pasen te zien. De Schilderijen, werken van keramiek en ander materiaal verbeelden het lijden, sterven en opstanding van Jezus. Korte meditatieve teksten verbinden de verschillende staties. De openstelling loopt tot en met zaterdag 16 april. De kerk is open op donderdagmorgen van 10″:00 uur tot 11:30 uur, donderdag tot en met zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur en zondag van 11:30 uur tot 16.:00 uur. (met uitzondering van 3 en 9 april. dan is de Hofkerk gesloten.

Gerelateerde berichten

  • Dwarsfluitiste Mi Ying Chen in de Hofkerk10 maart 2022 Dwarsfluitiste Mi Ying Chen in de Hofkerk De dwarsfluitiste Mi Ying Chen (foto), bekend van de cinema opera Enschede, zal op komende zondag, 13 maart, haar muzikale medewerking verlenen aan de kerkdienst in de Hofkerk. Samen met […]
  • Hofkerk geopend met Pasen29 maart 2021 Hofkerk geopend met Pasen Op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag is de Hofkerk een aantal uren geopend. Ondanks het coronavirus wil de protestantse gemeente de gelovigen toch de mogelijkheid geven om 'te bidden bij […]
  • Paasdiensten in de kerken digitaal te volgen10 april 2020 Paasdiensten in de kerken digitaal te volgen De diensten in de Hofkerk en Heilige Geest-parochie in het teken van Pasen zijn, vanwege de Corona-crisis, allemaal te volgen via de digitale snelweg. De katholieke gemeenschap is […]
  • Ook dit jaar veel ‘volgelingen’ bij Goorse Passion17 april 2019 Ook dit jaar veel ‘volgelingen’ bij Goorse Passion Het begon met een spatje regen maar dat was voorbij toen het grote witte kruis werd opgepakt en gedragen door Goor. De Goorse versie van The Passion begon vandaag op het Schoolfeestplein […]
  • Expositie veertien kunstenaars17 april 2019 Expositie veertien kunstenaars De expositie is nog altijd in trek en nog altijd te bezoeken. Tot 20 april. Veertien kunstenaars -amateur en professioneel- uit Goor en de overige kernen legden hun ziel en zaligheid in […]