Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd…

Vanaf morgen zijn we eindelijk af van alle beperkende coronamaatregelen in ons leven. Weer lekker overal zonder stofmasker naar binnen en niet eerst een staaf in je gok om bij een evenement of disco een voet over de drempel te mogen zetten. Nederland kan van het staatsinfuus en met een dikke rode stift zetten we een nog dikkere punt…

Maar wie dacht dat er een einde kwam aan beperkingen in ons leven of denkt dat we nu weer kunnen doen wat we willen komt bedrogen uit. Op de één of andere manier wordt er steeds wel weer iets nieuws verzonnen om het grootste deel van de bevolking aan dat kunstmatige infuus te houden. 2,40 Euro vragen voor een liter benzine of de confrontatie aan moeten gaan met een verhoging van je maandelijkse voorschotbedrag van 175 euro naar 450 euro bijvoorbeeld. De redder in nood steekt vervolgens zijn lange arm in z’n diepe zak en gaat accijnzen met 17 cent op brandstof verlagen.

Staatsinfuus nummer één. Sigaar uit eigen doos, want dat kwartje had die andere rover jaren geleden al van ons afgepakt. Gas en electra zijn blijkbaar geen eerste levensbehoeften en blijft de BTW daarop gewoon lekker in het hoge tarief. Beter is om minima een paar honderd euro te geven om de gevolgen van dit alles te ‘dempen’. Staatsinfuus nummer twee. Zorg dat mensen niet onafhankelijk worden, want dan krijgen ze een mening en komen ze misschien in opstand.

Ook ná de crisis is de lange arm nog niet klaar met ons. Waarom zou het zijn dat ze die Willem Engel van ‘Viruswaarheid’ nu pas hebben opgepakt? Waarom niet direct nadat hij, volgens Justitie, opruiende uitspraken had gedaan? Het is een hele doelbewuste actie, toen oppakken had waarschijnlijk nóg meer weerstand teweeg gebracht onder de bevolking. Kun je beter doen wanneer niemand meer kraait naar die Willem. Bijvoorbeeld wanneer alle maatregelen er niet meer zijn en niemand meer weet wie die ‘wappie’ was. Nu dus.

Beperkingen zijn er en zullen er altijd blijven zolang het ene clubje regeert over het andere clubje. We willen volgens mij ook niet anders. Ik snap er werkelijk niets van hoe het kan dat steeds hetzelfde clubje in de benen gehouden wordt.

Dan de benen maar even strekken in de Meene met mijn trouwe viervoeter. Ooh nee, dat mag ook al niet meer omdat het waterwingebied is geworden. Ze zijn bang dat het plasje van mijn grote vriend in het drinkwater komt. Aan de overkant van de weg zie ik een grote giertank driftig duizenden liters mest de grond injagen. Ben ik nu gek aan het worden of?

Een dag niet beperkt is een dag niet geleefd…

Namens Niels,

een fijne dag…