Gemeente Belangen, VVD en CDA gaan samen formeren

Gemeente Belangen (GB), VVD en CDA moeten de nieuwe coalitie vormen in de nieuwe gemeenteraad van Hof van Twente. Onder leiding van de grootste partij (CDA) zijn in afgelopen week heeft informatiegesprekken gevoerd met alle partijen waarin de drie partijen tot elkaar gekomen. Samen bezetten het CDA, GB en de VVD 16 van de 25 zetels (GB 5, VVD 4, CDA 7). De formatie zal onder leiding staan van drs. Jan Put uit Hengevelde, docent geschiedenis en oud-rector van de stichting Carmel College. Gemeente Belangen was, samen met In Beweging, de grote winnaar van de gemeenteverkiezingen. Het CDA verloor twee zetels. Tijdens de formatie moet duidelijk worden wie van deze partijen de wethoudersposten moeten gaan bezetten en of er een extra wethouder zal worden toegevoegd aan het College van B&W.


Gerelateerde berichten