Oald Goor: Afscheid Eric Dollekamp…

Hij is een Markeloër maar vaak, heel vaak, te vinden op de verschillende feesten, partijen en podia in het Goorse. Vorige week zong hij nog de sterren van de hemel tijdens de Goorse Sjoowavonden en een optreden tijdens de huldiging van jubilea tijdens het komende School- en Volksfeest, wordt zijn laatste kunststukje. Eric Dollekamp, rasmuzikant van beroep, stopt ermee. Hij wil het, op 63-jarige leeftijd, na 45 jaar in de muziekwereld wat rustiger aan doen.

Eric Dollekamp (l) met The Cherry’s bij De Bebsel met drummer René Scholten

Dollekamp werd vooral bekend als het gezicht van duo The Cherry’s waarmee hij in 2011 stopte en waarmee hij ontelbare keren tijdens het borreluurtje met Schoolfeest en op Rellie-feesten speelde. Daarna speelde hij nog als solo-toetsenist en in de band Skandal. Middels een schrijven heeft hij zijn afscheid aangekondigd en eenieder bedankt. Die dank is Goor hem ook zeker verschuldigd. “Ut was dikke trechte!” om hemzelf tenslotte maar te citeren…

Dollekamp in actie tijdens de laatste Sjoowavond