Oald Goor: Afscheid Eric Dollekamp…

Hij is een Markeloër maar vaak, heel vaak, te vinden op de verschillende feesten, partijen en podia in het Goorse. Vorige week zong hij nog de sterren van de hemel tijdens de Goorse Sjoowavonden en een optreden tijdens de huldiging van jubilea tijdens het komende School- en Volksfeest, wordt zijn laatste kunststukje. Eric Dollekamp, rasmuzikant van beroep, stopt ermee. Hij wil het, op 63-jarige leeftijd, na 45 jaar in de muziekwereld wat rustiger aan doen.

Eric Dollekamp (l) met The Cherry’s bij De Bebsel met drummer René Scholten

Dollekamp werd vooral bekend als het gezicht van duo The Cherry’s waarmee hij in 2011 stopte en waarmee hij ontelbare keren tijdens het borreluurtje met Schoolfeest en op Rellie-feesten speelde. Daarna speelde hij nog als solo-toetsenist en in de band Skandal. Middels een schrijven heeft hij zijn afscheid aangekondigd en eenieder bedankt. Die dank is Goor hem ook zeker verschuldigd. “Ut was dikke trechte!” om hemzelf tenslotte maar te citeren…

Dollekamp in actie tijdens de laatste Sjoowavond

Gerelateerde berichten

  • Koor Ditis Goorus zoekt nieuwe leden9 april 2022 Koor Ditis Goorus zoekt nieuwe leden Het immer vrolijke meezingkoor Ditis Goorus is op zoek naar een enthousiaste toetsenist(e) die het koor tijdens repetities op de donderdagavonden en tijdens optredens kan ondersteunen. […]
  • Genieten van gezelligheid en muzikaal talent tijdens de Sjoowavonden…21 maart 2022 Genieten van gezelligheid en muzikaal talent tijdens de Sjoowavonden… Na twee jaar kon het eindelijk weer en dat was te merken. De artiesten van de Sjoowavonden in Goor gaven alles de afgelopen drie dagen en het publiek genoot met volle teugen. Niet alleen […]
  • Nog enkele kaarten voor de Sjoowavond- en middag19 maart 2022 Nog enkele kaarten voor de Sjoowavond- en middag Er zijn nog enkele toegangsbewijzen voor de Goorse Sjoowavond bij De Bebsel. Na de uitverkochte succesvolle Sjoow van gisteravond zijn er voor vanavond nog tien tickets beschikbaar. Ook […]
  • Sjoowavond, Maarten van Rossem en Nashville Night18 maart 2022 Sjoowavond, Maarten van Rossem en Nashville Night Een volle evenementenagenda voor dit weekeinde met allereerst de rentree van de Sjoowavonden bij De Bebsel in Goor (foto). Na twee coronajaren treden daar weer diverse artiesten voor het […]
  • Jan gaat maar De Kievit blijft…25 januari 2022 Jan gaat maar De Kievit blijft… Bijna 25 jaar bestierde hij samen met zijn vrouw (foto) het bekende Goorse cafetaria De Kievit op de hoek Leeuwerikstraat/Kievitstraat en werd bekend als 'Jan van de Kievit'. Na deze week […]