Lente…

Voorjaar! Ik word er vrolijk van. De klok verzet zich en maximaal gebruik maken van dat uurtje extra licht en tijd. De koeien zijn door het dolle heen als ze al dat verse groene gras voor de neus krijgen. Prachtig gezicht om eens te gaan kijken bij een boer in de omgeving als hij z’n vee voor het eerst naar buiten doet. Lijkt wel een beetje op de eerste avond dat de kroegen weer open mochten…

De activiteitenagenda op deze site loopt al mooi vol met leuk vertier voor jong en oud. De al jaren succesvolle Sjoowavond kon na een winterslaap van twee jaar gelukkig weer een beetje dat Goorse geveul”’ aanstippen. ‘ Voetbalwedstrijden met publiek langs de kant en Goorse bandjes die act de présence geven bij De Pol in Deep’n. Bij de Reggehof wordt theater gemaakt en vrolijke deuntjes van Boh Foi Toch klinken vanuit De Olifantenzaal bij Dieka in Markelo.

Vanuit de slaapkamer hoor ik in de ochtend de vogeltjes fluiten en onderweg naar mijn werk pak ik de toeristische route. Links in het hoge gras hupsen hazen en konijnen en in de verte zie ik reewild lopen. Deze periode is een uitnodiging van de natuur om naar buiten te komen. Nieuwe plantjes in de tuin, straatje afspuiten en de eerste klusjes aan de buitenkant van het huis dienen zich aan. Ook een standaard klusje is de motor van stal halen en er achter komen dat die rot-accu weer leeg is. Ieder jaar hetzelfde liedje en ieder jaar neem ik me voor om de zaak beter te verzorgen voor het volgende seizoen.

Mensen krijgen weer zin. Zin in het leven dat veel te bieden heeft na een nare en voor sommigen eenzame tijd. Ook opdrachten voor schrijfseltjes stromen gestaag binnen. Mensen gaan weer trouwen en een mooi feest hoort daarbij. Wat bijzonder is het dan dat je de huwelijksrede mag schrijven voor het kersverse bruidspaar. Aan het leven zit ook een eind en dankbaar werk is het om de opdracht te krijgen een mooi afscheidswoord te schrijven.

Twee uitersten met een gemeenschappelijke deler dat we met z’n allen behoefte hebben om het leven te vieren. Een leven dat nog moet beginnen, met elkaar, maar ook een leven vieren en herdenken wat opgebruikt is. Tranen trekken is bij beide gelegenheden niet zo moeilijk maar een glimlach toveren op het gezicht van een nabestaande is vaak een stuk lastiger. Je kunt het grootste verdriet meemaken in je leven maar er toch dankbaar op terug kijken.

Stukje schrijven voor het optocht-boekje, verhaaltje voor een afscheidsreceptie van iemand die gaat genieten van z’n vrije tijd en zelfs een gemeente in Nederland die vraagt om hun digitale informatievoorziening aan de burgers eens grondig door te nemen.

Het leeft weer. Het bruist weer. Het borrelt weer. Lente en inspireer!

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Proefballonnetje…24 mei 2022 Proefballonnetje… Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Hopen op andere uitkomsten als je alles hetzelfde blijft doen.Volgens Einstein ben je dan een dwaas. De Hof heeft zijn eigen ‘Mark Rutte-probleem’. […]
  • De bene brek’n…17 mei 2022 De bene brek’n… Uit verveling en in een loos half uurtje op de late avond scrol ik wel eens door de ontelbare filmpjes op Facebook of YouTube. Grappige filmpjes over hoe mensen de meest simpele […]
  • Belofte…10 mei 2022 Belofte… Op 4 en 5 mei moet ik altijd denken aan wijlen mijn buurman die traditiegetrouw op kraamvisite kwam toen onze dochter werd geboren. Hij was de laatste oorspronkelijke bewoner van ons […]
  • Compromis…19 april 2022 Compromis… Nu de wereld weer een beetje open is, wordt het langzamerhand eens tijd om een bestemming uit te zoeken voor de zomervakantie. De laatste twee jaar hebben we Nederland tot in de kleinste […]
  • Storming en norming…12 april 2022 Storming en norming… Diverse regionale en landelijke media kopten afgelopen weekend met titels als: ‘Alcohol en drugs op teenage-party’ en ‘Ze zijn werkelijk helemaal losgeslagen, van God los!’ Een niet al te […]