Boek over Goorse Stolpersteine weer in de winkel

Het boek “Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is” is opnieuw verkrijgbaar in de Goorse winkels Primera en The Read Shop (à €12,50). In dit boek wordt het Stolpersteine-project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig beschreven (foto rechtsonder), alsmede de Joodse geschiedenis van Goor en de levensverhalen van de Joodse slachtoffers. In juli 2013 werden in Goor 16 Stolpersteine gelegd, gedenktekens voor de 16 Joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn vermoord


Bestuursleden van de Stichting Stolpersteine Goor gaan binnenkort ook weer lessen geven op de vijf Goorse basisscholen. Hierin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Stolpersteine (ook wel struikelstenen genoemd) en de slachtoffers en daarnaast de verbinding gemaakt met het thema discriminatie en de oorlog in Oekraïne.

Stolpersteine in de Grotestraat

Gerelateerde berichten

  • Podcast over Stolpersteine in Goor24 april 2021 Podcast over Stolpersteine in Goor Er is een podcast opgenomen over de Stolpersteine die in 2013 zijn in Goor zijn gelegd door de Duitse kunstenaar Gunther Demnig. Op acht locaties in Goor werden voor zestien Joodse […]
  • Viering en herdenking met Stichting Stolpersteine4 maart 2020 Viering en herdenking met Stichting Stolpersteine Ook ’t Twentse Haagje staat dit jaar stil bij 75 jaar vrijheid. Zo wordt het bombardement van 24 maart 1945 herdacht, waarbij 80 mensen het leven moesten laten in Goor. Twee weken later […]
  • Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering28 februari 2020 Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering Het bombardement op Goor (foto) met tientallen burgerdoden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog én de bevrijding door Poolse soldaten twee weken later, staat centraal tijdens de […]
  • Stolpersteinewandeling door Goor tijdens Open Monumentendag7 september 2016 Stolpersteinewandeling door Goor tijdens Open Monumentendag Er wordt komende zaterdag een wandeling georganiseerd langs alle Stolpersteine die in Goor zijn geplaatst. Dit in het kader van de Open Monumentendagen die dit jaar als thema Iconen & […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]