Graftrommel-exposities in ere hersteld

De expositie van graftrommels op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg wordt vanaf zondag weer in ere hersteld. Na een lange coronaperiode is het weer mogelijk om de aula daar te bezoeken op elke eerste zondag van de maand. Er zijn, naast de gerestaureerde Goorse graftrommels, ook trommels, materialen en gereedschappen uit andere delen van Nederland en daarbuiten te zien. Evert Jan- en Lidy Halkus zijn aanwezig om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van de graftrommels en het restaureren ervan. De Goorse graftrommels zijn door vrijwilligers van de Stichting Historisch Goor gerestaureerd. De expositie is tussen 14:00 uur en 16:00 uur en gratis te bezoeken. Een vrije gift wordt wel op prijs gesteld.

Gerelateerde berichten

  • Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie3 mei 2018 Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie Er zijn vochtproblemen in de aula van de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Die is opgeknapt en opnieuw in de verf gezet maar desondanks blijven er vochtplekken komen waardoor […]
  • Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand30 april 2022 Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand Komende zondag 1 mei is de graftrommelexpositie in de aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor weer geopend voor bezoekers. In de aula zijn er, naast de gerestaureerde Goorse […]
  • Graftrommelexpositie nu internationaal29 mei 2017 Graftrommelexpositie nu internationaal De stichting Historisch Goor opent komende zondag weer een graftrommelexpositie op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Dit jaar zijn er niet alleen graftrommels te bezichtigen […]
  • Graftrommelexpositie weer open na grondige opknapbeurt28 mei 2018 Graftrommelexpositie weer open na grondige opknapbeurt De Graftrommel-expositie van de stichting Historisch Goor is weer te bezoeken voor het publiek. De aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg heeft na de lekkage van afgelopen winter […]
  • Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen7 december 2020 Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen Op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor is het nu eenvoudiger om een graf te vinden. Met een QR code die gescand wordt met een smartphone kan via Rustplaats.net een […]