Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

De nieuwe gemeenteraad is gisteravond in een volle raadszaal van van het Goorse gemeentehuis geïnstalleerd. Dat gebeurde in een korte speciale vergadering die werd voorgezeten door burgemeester Nauta die allereerst de nieuwe raadsleden en het publiek toesprak. Ze gaf aan dat de lage opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zorgen baarde en dat, zeker in deze tijd, gemeenten en dus ook raadsleden in de frontlinie staan en dat er steeds meer op het bord van de gemeente komt. “We staan met liefde in die frontlinie maar moeten dan wel uit Den Haag de juiste middelen en genoeg financiën krijgen” aldus Nauta…

In de nieuwe gemeenteraad zitten 9 Goorse raadsleden (totaal 25) die gisteravond de beroemde eed aflegden. De kans is groot dat daar binnenkort nog een 10e bij gaat komen. Als de uitkomst van de coalitie-onderhandelingen leidt tot een hernieuwd wethouderschap van Wim Meulenkamp, en die kans is groot, dan zal Gorenaar Edwin Scheperman namens de VVD die plek in de gemeenteraad innemen.

Namens het nieuwe In Beweging werden de Gorenaren Frank Stevens en Mathijs Gelen geïnstalleerd. Voor de VVD de jonge Merel Lugtmeier (foto onder 1) en namens het CDA de terugkerende Eric Rikkert (foto onder 2) en Riekele Bijleveld die gisteren als jarige ook nog werd toegezongen. De PvdA heeft met Fred Rijkens en Apollonia Sligman de Goorse inbreng terwijl namens Gemeente Belangen Mathijn Bomans is geïnstalleerd. Bij D66 is de Goorse Annet Rugenbrink nieuw in de gemeenteraad.