Voormalig politiebureau Rozenstraat gereed voor opvang Oekraïners

Het voormalige politiebureau in de Rozenstraat is klaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Met behulp van vele instanties, bedrijven en particulieren is er in twee weken tijd door vrijwilligers heel veel gebeurd in het pand van twee verdiepingen waar in de afgelopen vijf jaar niets gebeurd is. “De hulp is hartverwarmend en wat er allemaal geschonken is, is overweldigend” zegt Renée Kleywegt van de gemeente Hof van Twente. Gisteravond was er voor omwonenden de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in de nieuwe opvanglocatie die vanaf komende maandag Oekraïense vluchtelingen zal herbergen…

Er zijn kamers van diverse groottes, een gezamenlijke huiskamer én een keuken en douche- en wasgelegenheid. Er zijn 37 slaapplekken gecreëerd. In eerste instantie moet Hof van Twente 140 van de 2000 vluchtelingen in de veiligheidsregio Twente onderdak bieden. Dat gaan er waarschijnlijk op termijn wel meer worden. Ook in Ambt Delden, Delden, Bentelo, Hengevelde en Markelo zijn- of komen opvangplekken voor gevluchte Oekraïners. Goorsnieuws kreeg de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de opvanglocatie aan de Rozenstraat. Hieronder een fotoreportage.