Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50…

De Braakmolen. Blikvanger en trekpleister voor toeristen. Gebouwd in 1865 en nog immer gekoesterd. De molen was lang in handen van de familie Otte die het in 1974 overdroeg aan de Vereniging De Hollandsche Molen. Met behulp van passievolle Molenaars draait de Braakmolen nog steeds. Zo ook komende zaterdag, ter ere van het 50-jarig bestaan van het Gilde van vrijwillige molenaars. Hieronder een foto van het iconische Goorse bouwwerk uit de jaren ’50 met op de voorgrond de Wilhelminaboom die van het Kerkplein naar hier verplaatst werd…

Gerelateerde berichten

  • Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien30 maart 2022 Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien De Goorse Braakmolen is volgende week zaterdag, 9 april, onderdeel van een recordpoging molens draaien. De molen zal dan samen met alle draaivaardige molens in de 11 zogenoemde […]
  • Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag6 mei 2021 Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, […]
  • Het Kerkplein in 1935…31 januari 2021 Het Kerkplein in 1935… Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat - Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ''n Plas' genoemd. In het […]
  • ’t Kerkplein in volle glorie15 augustus 2021 ’t Kerkplein in volle glorie Het was een van de kernbegrippen in Goor in de negentiende eeuw: 't Kerkplein. Reden voor de lieden van Oald Goor om weer eens in de koffer te duiken met oude prenten. Op deze foto prijkt […]
  • Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling2 september 2019 Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling De Goorse Braakmolen is dit jaar de startlocatie voor de Open Monumentendagen 2019 in de gemeente Hof van Twente. De officiĆ«le opening is volgende week zaterdag (14 september) om 09.30 […]