Goor bevrijd, nu 77 jaar geleden

Wie de verschrikkelijke beelden vanuit Oekraïne tot zich neemt kan alleen maar hopen dat de verschrikkingen daar zo snel mogelijk stoppen en de oorlog ook tot een einde komt. De beelden van tanks en militair geschut was, vandaag precies 77 jaar geleden, ook in het Goorse te zien maar dan met een heuglijke reden. Op 8 april 1945 rolde via een snel aangelegde noodbrug nabij de haven een eenheid van de eerste Poolse pantserdivisie de stad binnen, twee weken na het bombardement op het Goorse stadshart. De Tweede Wereldoorlog was toen ook in Goor voorbij. Vrijheid is een groot goed en iets wat immer weer opgeld doet als duidelijk wordt dat het bevolkingsgroepen wordt ontnomen. Opdat wij nooit vergeten…

De Sterbuurt tijdens de bevrijding

Gerelateerde berichten

  • Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd…8 april 2021 Goor vandaag 76 jaar geleden bevrijd… Opdat wij nooit vergeten. De veel gebruikte term geldt voor Goor tweeledig. Waar een maand geleden nog de slachtoffers van het bombardement op Goor werden herdacht is het vandaag de dag […]
  • Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf3 mei 2022 Mozaïekbank in kader vrijheid bij Bomscherf Er komt een nieuwe mozaïekbank in het centrum van Goor. De nieuwe bank, in het kader van de bevrijding van Goor, komt er op initiatief van de werkgroep 75 jaar Vrijheid en is gemaakt door […]
  • Indrukwekkende woorden tijdens herdenking bombardement op Goor24 maart 2022 Indrukwekkende woorden tijdens herdenking bombardement op Goor "We moesten de lijken naar de tuin van dokter Lieneman brengen. Je ging aan de slag, verstand op nul. Mijn blauwe overal was aan het einde van de dag rood. Rood van het vele bloed." Het […]
  • Vlag halfstok tijdens herdenking bombardement op Goor21 maart 2022 Vlag halfstok tijdens herdenking bombardement op Goor Het herdenkingscomité Bombardement Goor vraagt de inwoners van Goor om komende donderdag de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Dan is het 77 jaar geleden dat Goor aan het einde van de […]
  • Oald Goor: Bombardement op Goor 77 jaar geleden…20 maart 2022 Oald Goor: Bombardement op Goor 77 jaar geleden… De herinneringen bij de weinige levenden die het toen hebben meegemaakt zullen bij het zien van de verschrikkelijke beelden na luchtaanvallen in Oekraïne, ook teruggaan naar het […]