Oald Goor: Grotestraat 1932

Het is een vaste rubriek waar we eens in de zoveel tijd heerlijk op kunnen teruggrijpen: Oald Goor. Vandaag staat een prent uit het stadshart centraal uit 1932. Waar de BIZ heden ten dage het straatbeeld wil gaan veranderen in het centrum werpen wij een blik op de Grotestraat van 90 jaar geleden met links de Twentsche Bank en iets verder Ten Thije IJzerwaren. Rechts is ook nog slagerij Haneveld te zien, Levensverzekering Amsterdamsche en Van Gend en Loos. Inmiddels is de brug verdwenen en is de blik vanuit dit standpunt gericht op Caf├ę de Tapperij.

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden…22 mei 2022 Oald Goor: De kinderoptocht uit lang vervlogen tijden… Over een kleine vijf weken is het weer zover. Dan trekt de Kinderoptocht op zaterdagmiddag weer door het centrum met fraaie creaties van de Goorse basisschoolkinderen. In de rubriek Oald […]
  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]
  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die ge├»nteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]
  • Van boekhandel tot wereldwinkel…14 oktober 2015 Van boekhandel tot wereldwinkel… De Goorse Wereldwinkel vierde afgelopen zaterdag alweer de 27e verjaardag. De fairtradewinkel kwam in het Goorse centrum in 1988 op initiatief van Toos van den Broek in een pand met grote […]
  • Goor op de ansichtkaart…28 februari 2015 Goor op de ansichtkaart… In deze maar vooral ook in de vorige eeuw is het Twentse Haagje regelmatig op de kiek gezet voor diverse ansichtkaarten. Selma Hoek stuurde de redactie een drietal bijzondere exemplaren. […]