Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’

De première van het muziekstuk ‘Baile de Fantasia’ van de Goorse componist Carl Wittrock bleek afgelopen zaterdagavond een groot succes. Hij schreef het stuk in opdracht van de Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) in het Goorse KNA, onder leiding van Tim Fletcher, had in de Hofkerk de eer om het als eerste te mogen uitvoeren. Het is het eerste stuk dat Wittrock componeerde voor accordeonorkesten. In de bijna 12 minuten durende compositie zijn Spaanse invloeden duidelijk te herkennen evenals verschillende dansthema’s…

Verder bracht KNA deze avond nog een driedelige suite van Schotse volksliederen (Scottisch Portrait), een medley van Franse chansons genaamd een zogenoemde rode tango en Copacabana. Voor de pauze speelde het harmonieorkest van Apollo filmmuziek en het stuk ‘Bolera Concertante’ dat Carl Wittrock schreef voor het Wind Band Festival in Amerika.

Samen speelden KNA en Apollo “Town of the Seven Hills” van Jacob de Haan gespeeld. Dit is een suite in 4 delen die het verhaal verteld van het Franse stadje Tulle, wat gebouwd is op zeven heuvels.

Gerelateerde berichten

  • Vuurdoop nieuwe compositie Wittrock in de Hofkerk7 april 2022 Vuurdoop nieuwe compositie Wittrock in de Hofkerk Carl Wittrock kan na de nodige corona-afgelastingen zijn vuurdoop beleven met zijn nieuwe compositie. Onder de naam "Baile de Fantasia" gaat zijn nieuwe werk zaterdag in première. De […]
  • Concert KNA en Apollo gaat niet door16 november 2021 Concert KNA en Apollo gaat niet door Het concert dat komende zondag zou worden gehouden in de Reggehof en waarin een nieuw werk van de Goorse componist Carl Wittrock, zou worden gepresenteerd, gaat niet door. Het concert zou […]
  • Karin Bloemen, Ali B. en Johan Derksen blikvangers in nieuw Reggehof-programma18 april 2016 Karin Bloemen, Ali B. en Johan Derksen blikvangers in nieuw Reggehof-programma Cabaretière Nathalie Baartman kwam vanavond om kwart voor negen met de nieuwe theaterbrochures van De Reggehof per fiets de foyer van het theater in rijden en zong in een volle foyer een […]
  • Gezellige reünie met veel gezinnen25 juni 2022 Gezellige reünie met veel gezinnen Ook de derde etappe kan voor een groot deel worden afgevinkt. Het Schoolfeest Familie Festijn was een gezellige reünie voor velen. De belangstelling na de kinderoptocht was bij veel […]
  • Wittrock in actie met KNA14 november 2021 Wittrock in actie met KNA Carl Wittrock gaat in concert met KNA. De Goorse dirigent van het harmonieorkest Apollo uit Goor zal zaterdag nu met zijn compositie te horen zijn met accordeonvereniging KNA. Voor de […]