Succesvolle première ‘Baile de Fantasia’

De première van het muziekstuk ‘Baile de Fantasia’ van de Goorse componist Carl Wittrock bleek afgelopen zaterdagavond een groot succes. Hij schreef het stuk in opdracht van de Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) in het Goorse KNA, onder leiding van Tim Fletcher, had in de Hofkerk de eer om het als eerste te mogen uitvoeren. Het is het eerste stuk dat Wittrock componeerde voor accordeonorkesten. In de bijna 12 minuten durende compositie zijn Spaanse invloeden duidelijk te herkennen evenals verschillende dansthema’s…

Verder bracht KNA deze avond nog een driedelige suite van Schotse volksliederen (Scottisch Portrait), een medley van Franse chansons genaamd een zogenoemde rode tango en Copacabana. Voor de pauze speelde het harmonieorkest van Apollo filmmuziek en het stuk ‘Bolera Concertante’ dat Carl Wittrock schreef voor het Wind Band Festival in Amerika.

Samen speelden KNA en Apollo “Town of the Seven Hills” van Jacob de Haan gespeeld. Dit is een suite in 4 delen die het verhaal verteld van het Franse stadje Tulle, wat gebouwd is op zeven heuvels.