Dubbele regenboog door Saharastof…

Weerman en fotograaf Eric Effing stuurde vanaf ’t Heeckeren een tweetal foto’s van een opmerkelijk natuurfenomeen waarmee Goor gisteravond te maken kreeg: “Rond kwart over acht trokken na wat regen opklaringen de regio binnen. Vanuit het westen scheen de ondergaande zon in de regen. Door het Sahara-stof kleurde het zwerk opeens lichtbruin, vervolgens fel oranje en daarna geel. Daar tegenover in het oosten verscheen een dubbele regenboog die we een stiefkwartiertje mochten aanschouwen…”

Gerelateerde berichten

  • Zonsopgang met bijzonder optisch element…17 januari 2021 Zonsopgang met bijzonder optisch element… De Goorse weerman- en fotograaf stuurde weer twee fraaie natuurfoto's met in dit geval een bijzonder optisch element. De prenten zijn deze week genomen in het buitengebied bij Stokkum en […]
  • Lentegevoel en diepgeworteld verlangen…12 februari 2022 Lentegevoel en diepgeworteld verlangen… De Goorse weerman en fotograaf Eric Effing was iop deze zaterdag de 12e februari vroeg uit de veren om een fraaie prent te schieten aan het begin van een fraaie dag. "Opgestaan met een […]
  • “Licht hebben we, nu de ballen nog”15 november 2021 “Licht hebben we, nu de ballen nog” Op gezette tijden pakt natuurfotograaf Eric Effing zijn camera's om het prachtige natuurschoon in en rondom Goor in beeld te vatten. Een spontane Kerst op de tennisbaan. "Deze prachtige […]
  • Kring om de zon…25 april 2021 Kring om de zon… We kregen weer een fraaie foto van een bijzonder natuurfenomeen binnen van de Goorse fotograaf- en weersdeskundige Eric Effing. Hij ontwaardde gisterochtend een fraaie kring om de […]
  • Herfsttinten aan het begin van een zomerse dag…6 oktober 2018 Herfsttinten aan het begin van een zomerse dag… De redactie mocht vandaag weer een paar prachtige foto's ontvangen van de Goorse weerman Eric Effing. Hij was vanochtend met zijn camera al vroeg op pad om de opkomende zon en de daarbij […]